»Stanje je v redu, brez poškodb. Vse, kar smo si zadali, smo izpeljali. Pripravljeni smo za tekmo,« je na novinarski konferenci uvodoma povedal Srečko Katanec. Malta je pred dnevi na prijateljski tekmi premagala Ukrajino, kar pa po Katančevih besedah ne vpliva na priprave.

»Strahu pred Malto ni, spoštovanje pa je. Ni samo tekma z Ukrajino, ki da vedeti, da Malta ni kar neka reprezentanca. Malta je namreč tudi proti Slovaški izgubila tekmo, ki je ne bi smela. Takrat je igrala povsem enakovredno. Naši fantje vse to vedo, informacije imajo, zdaj pa je treba to tekmo najbolje odigrati in osvojiti tri točke,« je pojasnil selektor.

O igri Malte je ponovil že večkrat povedano – da Maltežani dobro delujejo na igrišču, so kompaktni, se dobro branijo in iščejo priložnosti v protinapadih. Po selektorjevih besedah pa je recept za uspeh: »Veliko fantazije, veliko sposobnosti igre ena na ena, drugače bo zelo težko. Igrajo kompaktno, zato bo treba preigravati, narediti višek. Če ne bo tega, bo kar tesno. Imamo pa določene prednosti pred Malto, prekinitve bi morale biti tudi naš adut. Je pa Malta spoštovanja vredna ekipa, ki nima ničesar za izgubiti,« je še povedal Katanec.

Slovenija in Malta se bosta v Stožicah merili v soboto ob 18. uri, tekmo pa bodo sodili Valižani Lee Evans, Philip Thomas in Daniel Beckett.