Policija je za hrvaški Index.hr potrdila incident na Braču, a o imenih zaradi trajanja preiskave ne morejo govoriti. Razlog za napad še ni znan, so pa po neuradnih informacijah Index.hr Mamićevi prijatelji mladeniča, ki naj bi bil star 22 let in je po napadu skušal pobegniti, prijeli in ga pridržali do prihoda policije.

»Bili smo pri prijatelju Bosi, kjer smo praznovali 60. rojstni dan mojega brata Stojka,« je za spletno stran časnika Sportske novosti (SN) potek dogodkov opisal 57-letni Mamić. »Vse je bilo normalno, dokler mi ni za hrbet pritekel nek moški, me s pestjo udaril v glavo, zaradi česar sem padel v morje,« je pojasnil in dodal, da se mu je nekako uspelo skobacati na kopno. »Nisem se dobro počutil, a ni bilo treba klicati reševalcev. Boli me glava, še vedno se počutim slabo, a upam, da bo vse v redu. V določenem trenutku sem izgubil zavest, a so mi, na srečo, ljudje pomagali,« je zaključil.

Mladeniča, katerega identiteta še ni znana, zaslišujejo na policijski postaji v Supetru. Video posnetek naj bi objavili navijači nogometnega kluba Hajduk iz Splita.