Peterico so po poročanju hrvaških medijev aretirali zaradi nepravilnosti pri prestopih nogometašev, s čimer naj bi Dinamo med letoma 2004 in 2015 oškodovali za okoli 80 milijonov kun (10,5 milijona evrov). Med drugim naj bi nezakonito poslovali s pomočjo agencije Mamić Sport Agency (MSA), ki je vodila del transferjev nekaterih nogometašev Dinama, denar pa so nato nakazovali v številna podjetja v davčnih oazah. MSA je pred leti ustanovil prav Zdravko Mamić, ki je posle v agenciji kasneje predal svojemu sinu Mariu.

Na Hrvaškem nadvse odmeven primer že dalj časa vodi Urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok), ki je danes zjutraj obiskal poslovne prostore zagrebškega nogometnega kluba, preiskavo pa so opravili tudi na domu Dinamovega prvega moža.

Tako Zdravka Mamića kot izvršnega predsednika Hrvaške nogometne zveze Damirja Vrbanovića je policija zardi suma podkupovanja in utaje davkov sicer prijela že v začetku letošnjega julija. Takrat je bila prostost odvzeta tudi bratu in trenerju Dinama Zoranu Mamiću ter uslužbencu davčne uprave Milanu Pernarju. Tožilstvo je tedaj četverici očitalo, da so hrvaškega nogometnega velikana in državo oškodovali za 130 milijonov kun (17,1 milijona evrov).

Po trditvah Uskoka je zgolj Zdravko Mamić s klubskega računa nezakonito dvignil 6,8 milijona evrov, njegov brat pa je z utajo davkov zaslužil okoli pet milijonov evrov.