Poleg že dlje časa odsotnega Vida Kavtičnika, ki si je na zadnji tekmi svetovnega prvenstva v Franciji strgal srednje kolenske križne vezi in še vedno opravlja rehabilitacijo v Montpellierju, bo še drugi ciklus zapored zaradi poškodbe prepone moral izpustiti Darko Cingesar, proti Švici in Portugalski pa ne bodo mogli zaigrati niti Dean Bombač, ki je prestal operacijo po poškodbi dlančne kosti, Vid Poteko (poškodba stopala), Nik Henigman (poškodba stopala) ter Primož Prošt, ki ima kronične težave s kolenom.

Priprave bo tako po novem začelo 20 rokometašev, po nekajdnevni prisotnosti pred kvalifikacijami za SP 2017 junija lani znova levi zunanji rokometaš velenjskega Gorenja Potočnik, prvič pa tudi igralec hrvaških Našic Barišić Jaman. Marko Bezjak (Magdeburg) in Jure Dolenec (Montpellier) se bosta reprezentanci zaradi klubskih obveznosti pridružila 10. junija.

Slovenija v kvalifikacijah na tretjem mestu

Slovenija je po štirih odigranih tekmah v skupinskem delu kvalifikacij na tretjem mestu. Za vodilno Nemčijo, ki si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, zaostaja za pet, za drugouvrščeno Portugalsko pa za dve točki. Slovenija se bo 14. junija pomerila s Švico v Schaffhausnu, s Portugalsko pa 17. junija v Kopru. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti iz skupine 5.

Slovenija bo priprave začela v ponedeljek, 5. junija, v Zrečah. Slovenski rokometaši bodo v sklopu priprav odigrali dve prijateljski tekmi s Črnogorci, prva bo 8. junija v Škofji Loki, druga pa dan kasneje v Šmartnem pri Litiji.