Harden in njegova ekipa Houston Rockets je že izpadla v polfinalu zahodne konference končnice lige NBA. Košarkarje Houstona je izločilo moštvo San Antonio Spurs. S tem, ko se ni uvrstil v finale zahoda, je Harden bržkone zapravil tudi možnosti, da bi ga razglasili za najkoristnejšega igralca (MVP). A težav za Hardna s tekmovalnim premorom očitno ni konec. Mediji onstran Atlantika poročajo o odškodninski tožbi, ki jo je vložil sin znamenitega očeta, člana košarkarskega hrama slavnih Mosesa Malona.

Maščevanje zaradi objave na Facebooku?

Moses Malone Jr. v tožbi trdi, da je James Harden odgovoren za to, da so ga pretepli in oropali pred nočnim lokalom s striptizetami v Houstonu. Incident naj bi se zgodil junija lani. Malone je prepričan, da je Harden plačal skupini moških 20.000 ameriških dolarjev. Trdi, da je šlo pri naročenem napadu za maščevanje Hardna, ki ga je, kot trdi Malone, ujezila objava na Facebooku, češ da je zvezdnik raket zaračunal 249 dolarjev staršem otrok za udeležbo na košarkarskem kampu, s čimer je samodejno izključil revnejše otroke.

V tožbi, ki so jo pridobili ameriški mediji, je zapisano, da se je napad na Malona zgodil 25. junija lani pred nočnim lokalom V Live strip club, potem ko ga redar ni spustil v klub. Osumljeni je menda nato poklical tri moške, eden od domnevnih napadalcev pa naj bi napadenemu Malonu zabrusil, da ga je treba kaznovati zaradi nespoštovanja Jamesa Hardna. Malone je v prijavi policiji dejal, da so ga večkrat udarili v obraz in ga zbrcali ter mu ukradli nakit, med drugim dragocene uhane z diamantom, v vrednosti 50.000 ameriških dolarjev.

Odškodninska tožba za milijon dolarjev

Odvetnik Hardna Rusty Hardin je v izjavi za Fox News v celoti zavrnil obtožbe: »Sem povsem pomirjen, kajti vse obtožbe proti mojemu klientu so neresnične. Bojim se, da gre za še en primer, ko želijo ljudje izsiliti veliko denarja, potem ko so ugotovili, da ga od odgovornih ne bodo dobili, ker ga nimajo.« Malone sicer z odškodninsko tožbo zahteva od Hardna poplačilo enega milijona ameriških dolarjev za prizadejane hude duševne bolečine in psihično stisko, stroške zdravljenja, telesno poškodbo in izgubo osebne lastnine.