Današnje edino četrtfinalno srečanje v ligi prvakov se je začelo v znamenju Argentinca Paula Dybale, ki je z zadetkoma v razmaku 15 minut Juventus popeljal do vodstva z 2:0. Prvi zadetek je dosegel že v sedmi minuti, ko se je po podaji kolumbijskega soigralca Juana Guillerma Cuadrada imenitno obrnil in zavrtinčeno žogo v mrežo poslal ob drugi vratnici.

Kasneje je z levico znova natančno meril v isti kot, toda tokrat s kakšnih 15 metrov. To je bil njegov četrti zadetek na sedmih tekmah letošnje izvedbe lige prvakov. Minuto pred tem se je katalonski vezist Andres Iniesta po izjemni podaji Lionela Messija soočil z Gianluigijem Buffonom, a je italijanski vratar Špancu z dobrim posredovanjem preprečil veselje. Drugo srečanje, ki bi moralo biti v Dortmundu odigrano med Monacom in Borussio, je zaradi eksplozije v bližini avtobusa domačih igralcev prestavljeno na jutri. Lažje se je poškodoval španski branilec Marc Bartra, policija okoliščine incidenta še raziskuje, morebiten teroristični napad pa zaenkrat izključuje.

Barcelona znova v gromozanskem zaostanku

Stara dama je tudi v drugem delu nadaljevala z napadalno igro. V 54. minuti bi lahko Gonzalo Higuaín v kazenskem prostoru Špancev podal do Maria Mandžukića, a se je nato odločil za najslabšo možnost in streljal, ko je bilo za to že prepozno. Pred tem je bil Argentinec tudi v prepovedanem položaju.

Juventusu se je le minuto zatem ponudila priložnost, po izvedbi kota je ostal sam branilec Giorgio Chiellini ter z glavo izkoristil ponujeno in zadel od desne vratnice. To je bil njegov prvi letošnji zadetek v ligi prvakov, Barcelona pa se nato nikakor ni zmogla pobrati oziroma vsaj enkrat zatresti mrežo domačih. Najlepšo priložnost je po ponovni precizni podaji Messija zapravil Luis Suárez, mimo odličnega Buffona enostavno ni šlo. Na Nou Campu bodo torej Španci na povratni tekmi znova naskakovali navidez neulovljivo prednost tekmeca.