Trenutno je skupaj v skupini Nice Label že 113 sodelavcev, medtem ko nekaj zaposlitvenih postopkov še poteka. »Na večini naših lokacij po svetu načrtujemo nove zaposlitve. Skladno z načrti želimo povečati ekipo za 22 ljudi. Na splošno najtežje dobimo kadre s specifičnimi tehničnimi znanji in inženirje, ki poleg angleščine tekoče govorijo še vsaj en tuji jezik, na primer nemško, francosko in špansko. V teh primerih se povežemo s strokovnimi ustanovami oziroma skušamo priti do kandidatov na podlagi priporočil,« pojasnjuje Matej Košmrlj, izvršni direktor Euro Plusa, krovnega podjetja skupine NiceLabel. Podjetje je eno vodilnih na svetu na področju programske opreme za tiskanje etiket s črtno kodo in označevanje.

Gazela ima trenutno odprta štiri delovna mesta, od tega dve v Šenčurju, na sedežu matičnega podjetja. Za nedoločen čas bodo zaposlili vodjo projektov v timu profesionalnih storitev. Glavna odgovornost novozaposlene osebe bo koordinacija projektov s končnimi kupci v skupini NiceLabel.

»Pogosto gre za mednarodne korporacije, ki uporabljajo razpršene sisteme označevanja na različnih geografskih lokacijah, nato pa se odločijo za posodobitev procesov označevanja in uporabo NiceLabelovih strežniških rešitev in storitev. Ena ključnih zahtev delovnega mesta je sodelovanje z našo prodajno ekipo v predprodajnih aktivnostih, priprava vsebinske in tehnične strani ponudb, koordinacija projektov in implementacijske ekipe ob izvedbi projektov in vzdrževanje stikov s ključnimi naročniki pri strankah,« je pojasnil Košmrlj.

Od kandidatov pričakujejo univerzitetno izobrazbo tehničnih ved, pet do deset let delovnih izkušenj z vodenjem B2B-projektov v tehnološki panogi in tekoče znanje angleščine, ob čemer pa znanje nemškega, italijanskega ali francoskega jezika pomeni prednost.

V svoje vrste sprejmejo tudi inženirja tehnične podpore za francoski trg. Oddelek tehnične podpore želijo namreč okrepiti s tehničnim strokovnjakom, ki se tekoče pisno in ustno izraža tako v francoskem kot v angleškem jeziku in ima izkušnje z vzpostavljanjem tehnične opreme in nastavitvami programske opreme, splošno poznavanje okolja Windows, podatkovnih baz in omrežnih sistemov, SQL in skriptnih jezikov (vbscript, python, Visual Basic). Podrobnejša opisa obeh delovnih mest sta na voljo na spletni strani https://www.nicelabel.com/about-us/careers, prijave kandidatov pa sprejemajo na spletni strani podjetja.

Četudi NiceLabel sprejema predvsem izkušene kadre, imajo vrata široko odprta tudi za študente. Tako jim dajejo možnost pridobiti delovne izkušnje, tistim, s katerimi so posebno zadovoljni, pa ponudijo prvo zaposlitev. »Na splošno prek razpisov pogosteje iščemo zaposlene, ki že imajo delovne izkušnje, štejejo tudi tiste v času študija. Zato dijake in študente prek različnih pobud, kot so na primer Povezujemo se (nosilec Karierni center Univerze v Ljubljani), Inženirji bomo (Mediade) in Kovačnica (BIC Kranj), spodbujamo k izbiri tehničnih smeri študija in zgodnjemu pridobivanju praktičnih izkušenj. Prvo redno zaposlitev pa so pri nas našli tudi že sodelavci na področju prodaje, trženja in podpornih funkcij,« je naštel Košmrlj.