Novomeški TPV je na Veliki Loki pri Trebnjem, kjer ima poslovno enoto s 320 zaposlenimi, včeraj uradno začel gradnjo tehnološko naprednega proizvodno-logističnega centra. Naložba v popolnoma digitaliziran in avtomatiziran center, ki bo zgrajen po načelih pametne tovarne, je vredna 20,3 milijona evrov. Zaposlili bodo vsaj sto novih delavcev, tako visoko kvalificiranih kot proizvodnih. Po napovedih direktorja in predsednika poslovodstva TPV Marka Gorjupa naj bi naložbo izvedli do leta 2020. Skupina TPV z enotami v Novem mestu, na Veliki Loki, v Brežicah, Suhorju, na Ptuju in v srbskem Kragujevcu trenutno zaposluje 1170 ljudi.

Gradnjo novega logističnega centra so zahtevali novi razvojni in proizvodni posli. Po Gorjupovih besedah namreč trenutne logistične zmogljivosti ne zadostujejo več niti za sprotne posle, zato je nova naložba, s katero bodo pridobili dodatnih 7300 kvadratnih metrov površine, nujna. V obratu na Veliki Loki se ukvarjajo z različnimi tehnologijami spajanja sestavnih delov ter kataforeznim lakiranjem. Nova naložba pa med drugim zajema postavitev sodobnih tehnoloških linij za nove izdelke, vzpostavitev sistema za upravljanje proizvodnje ter sistema avtomatizirane interne logistike, digitaliziran skladiščni sistem ter sistem za digitalno povezavo z dobavitelji in kupci.

Skupina TPV je razvojni dobavitelj sestavnih delov za avtomobilsko industrijo. Izdelujejo sklope karoserij in podvozij, elemente avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. ds