V tretjem krogu je imel kar nekaj težav drugi nosilec turnirja Kei Nišikori. Španca Fernanda Verdasca mu je uspelo premagati po treh nizih. V prvem je že vodil z 1 : 4, a se je nato v deseti igri znašel celo v zaostanku. Sledila je podaljšana igra v prvem in drugem nizu, ki sta si jih igralca razdelila. Japonec je v tretjem, odločilnem nizu vendarle dvignil svojo igro in dopustil Špancu zgolj eno igro.

Še večje težave je imel Rafael Nadal, saj mu je v uvodu Nemec Philipp Kohlschreiber zavezal kravato. Špancu nikakor ni stekla servis igra, a je v drugi niz krenil bolje. Kljub temu je Kohlschreiber ostal izjemno nevaren. Z močnimi udarci in odličnimi diagonalami je preizkušal obrambne sposobnosti Nadala, ki je nato Nemcu uspel dvakrat odvzeti začetni udarec, svojega pa zadržati. Po vodstvu v tretjem nizu s 3 : 0 je Španec srečanje rutinirano pripeljal do konca. To je bila zanj 822. zmaga ob tisoči tekmi na turneji.

Ostali nosilci brez težav do osmine finala

Avstralski vihravež Nick Kyrgios po dveh nedavnih zmagoslavjih nad Novakom Đokovićem in predaji boja (bolezen) proti Federerju v Indian Wellsu nadaljuje z uspešno sezono. S 6 : 4 in 6 : 3 je bil boljši od bosanskega tenisača Damirja Džumhurja, podobno brez težav pa je v tretjem krogu z Robinom Haasejem opravil Argentinec Juan Martin del Potro, ki se bo danes v osmini finala pomeril z Rogerjem Federerjem. Švicar je pred tem ugnal Američana Francesa Tiafoa in si želi letos osvojiti še tretji veliki turnir. Finalista letošnjega Indian Wellsa in prvega nosilca turnirja Stana Wawrinko jutri v jutranjih urah po slovenskem času čaka Tunizijec Malek Jaziri, ki je presenetljivo odpravil 36. igralca sveta Feliciana Lópeza.