Dolgo je bilo treba čakati, da smo tudi v Sloveniji dobili lastno različico najpopularnejšega plesnega šova na svetu, v katerem svoje plesne talente kažejo znani obrazi. Zvezde plešejo, na ameriškem trgu znane kot Dancing with the Stars, v Veliki Britaniji pa kot Strictly Come Dancing, so pri nas pred leti na TV Slovenija v eni od zabavnih večernih oddaj Maria Galuniča prišle le za okus in pravzaprav nikoli ni bilo izrecno priznano, da gre za, milo rečeno, sposojen košček licenčne oddaje, le vprašanje časa pa je bilo, kdaj bo katera od televizij v ta zalogaj ugriznila konkretno in po predpisih. Tako kot so to že pred leti naredili na hrvaški nacionalni televiziji, kjer se je še enkrat izkazalo, da gre za šov, pri katerem je uspeh tako rekoč zagotovljen. Kdo bi se namreč lahko uprl gledanju potenja zvezd, ki se plesu nikoli niso posvečale zares, na odru pa ob profesionalnih plesalcih, ki svoje učence na treningih mučijo dan za dnem, dajejo vtis, kot da plešejo že vse življenje.

Produkcija, kot se spodobi

Ni presenečenje, da se je letos v tem, da Slovencem končno da slovenske plešoče zvezde, opogumil Pop TV, ki ima z licenčnimi oddajami že za celo serijo izkušenj, saj je na TV v slovenski različici med drugim spravil šove Slovenija ima talent, X Factor in Znan obraz ima svoj glas. In če Pop TV zna kaj, je to produkcija šovov talentov, pri katerih so pametno ugotovili, da se vanje splača vlagati oziroma da varčevanje ne bo obrodilo sadov. Tako je bilo pri oddaji Znan obraz ima svoj glas, kjer znani kažejo svoje imitatorsko in pevsko znanje, in tako je v Zvezdah plešejo. Da ne gre za špar program, je mogoče videti že ob pogledu na scenografijo in kostume. Te za maratonsko dolgo oziroma kakšno uro predolgo oddajo pripravlja Irena Rugel Krajcer, ki napoveduje, da jih bo samo v tej sezoni okoli 400 in da se noben ne bo ponovil. Nekatere bodo sešili pri nas, nekatere pa si bodo izposodili iz Londona, tako da se utegne zgoditi, da bomo videli tudi kakšnega, ki se je vrtel že v britanski oddaji Strictly Come Dancing, kot se je zgodilo s kostumom Nuše Lesar.

Novice v znamenju plešočih zvezd

Glasbo, ki spremlja plesalce, v živo izvaja Plesni orkester Pop TV, plesne točke ocenjujejo plesalca Katarina Venturini in Andrej Škufca, modna oblikovalka Nika Urbas in Lado Bizovičar, da vse teče, kot je treba, skrbita voditelja Peter Poles in Tara Zupančič, pete pa drgnejo naslednji tekmovalci: Aleksandra Balmazovič, Maja Martina Merljak in Urška Vučak Markež, manekenka Iryna Osypenko Nemec, arhitektka in glasbena učiteljica Leticia Slapnik Yebuah, TV-voditeljica Nuša Lesar, glasbenika Dejan Vunjak, raper Denis Porčič - Chorchyp in Jernej Tozon, igralec Igor Štamulak, novinar in standup komik Janez Usenik in maneken Miha Dragoš. Tem, ko gre za ples, sicer ne gre veliko očitati, si pa ne moremo pomagati, da ne bi pomislili: spet oni, kot da bi v Sloveniji imeli med znanimi samo Iryno Osypenko in njej podobne. Če to ne velja za vse, zagotovo velja vsaj za polovico od njih, druga polovica pa komaj pride v kategorijo zvezd. So pa zato te zvezde toliko zgovornejše, ko gre za novice, ki so povezane z oddajo. Osypenkova je bila užaljena, ko jo je Bizovičar primerjal z žirafo, Andrej Rebula je zaradi svoje plesne učenke Nuše Lesar krvavel, Jernej Tozon na družbenih omrežjih zgoraj brez nabira točke s svojimi mišicami, mediji pa si manejo roke, ker bodo v prihodnjih tednih imeli o čem pisati.