22. marca praznujemo svetovni dan voda, ki opozarja na pomen te dragocene tekočine. In kako lahko prispevamo k varčevanju sami? Veliko naredimo že s tem, ko skrajšamo namakanje pod prho ali zamenjamo dotrajane puščajoče pipe, svetujejo pri Geberitu, enem vodilnih podjetij na področju sanitarne tehnike in pionirjev na področju varčevanja z vodo. Geberit se z inovativnimi in okolju prijaznimi izdelki ter trajnostnimi načeli že vrsto let bori za varčnejši vsakdan. Že varčni straniščni splakovalniki prihranijo izjemne količine vode in omogočajo nadzorovano porabo. Geberit svojo odgovornost do okolja že vrsto let izkazuje tudi z dobrodelnimi projekti za izboljšanje sanitarnih pogojev po svetu.

Kako do manjše porabe vode v kopalnici?

Zajetno količino vode lahko brez posebnega odrekanja prihranimo že samo z menjavo straniščnega splakovalnika ali z učinkovitimi armaturami za umivalnike, svetujejo pri Geberitu. Vsi splakovalniki Geberit ponujajo dvokoličinsko splakovanje ali splakovanje s tipko »stop«, ki s porabo 3 ali 6 litrov v primerjavi s standardnimi 9-litrskimi splakovalniki prihranijo več kot 60 odstotkov vode. S celotnim obsegom ekoloških splakovalnikov, proizvedenim od leta 1998, je Geberit prihranil približno 12.000 milijonov kubičnih metrov vode v primerjavi z običajnimi splakovalnimi sistemi. Kar nekaj njegovih izdelkov se lahko pohvali z znakom učinkovitosti za vodo WELL, najvišje kategorije A, ki potrjuje njihovo učinkovitost pri ohranjanju vodnih virov. Znak izhaja iz dobro znanega znaka učinkovitosti za gospodinjske električne priprave in dovoljuje odgovorno uporabo vode, našega dragocenega naravnega vira.

Zavezani družbeni odgovornosti

Geberitova zaveza družbeni odgovornosti poleg razvoja ekoloških izdelkov sega na vsa področja delovanja. K skrbi za okolje dodaja tudi projekte, s katerimi izboljšuje kakovost življenja ljudi po svetu. S vsakoletnimi družbenimi projekti Geberit pomaga ljudem iz manj razvitih območij sveta do boljših osnovnih sanitarnih pogojev. Več kot 2,6 milijarde odraslih in otrok živi brez kakršnih koli osnovnih sanitarnih prostorov, kar slabo vpliva na njihovo zdravje, raste pa število obolelih za smrtno nevarnimi boleznimi. Geberit tem območjem poleg vseh potrebnih materialov za gradnjo sanitarnih prostorov nudi tudi pomoč pri planiranju in koordiniranju celotnega projekta gradnje. Prizadevni Geberitovi zaposleni vsako leto preživijo nekaj tednov na gradbišču in vložijo v projekt vse svoje znanje, trud in željo po izboljšanju sveta. Z njihovo pomočjo živi z vsakim letom več otrok in odraslih bolj zdravo ter čisto življenje. Zadnje leto so svoje znanje in pomoč ponudili osnovni šoli v Varšavi.