Olimpija je zaradi nedavne blamaže z Rudarjem brezplačno odprla vrata Stožic, vendar je bilo več kot 6000 obiskovalcev na tekmi s Koprom vnovič nezadovoljnih s predstavo državnih prvakov, ki so izgubili ves šampionski sijaj. S tribun so znova grmele zahteve po odstopu športnega direktorja Ranka Stojića, ki si je tekmo s Koprom ogledal s tribune VIP, kjer ni bilo obolelega predsednika in prvega plačnika ljubljanskega pogona Milana Mandarića. Ker se zdi, da bo imel Mandarić med reprezentančnim premorom dovolj časa, da očisti Olimpijo, je povsem mogoče, da bo odslovil Stojića, s čimer bi med drugim poskrbel za mir v garderobi. Ker so se Ljubljančani že (pre)močno oddaljili od tekme za državni naslov, bodo zdaj prav vse stavili na pokalno tekmovanje, v katerem se bodo v polfinalu udarili prav z Mariborom.

Eleke osmoljenec tekme

Olimpija se po vseh spremembah v igralski zasedbi, številnih poškodbah in menjavi na trenerski klopi še vedno precej lovi v formi. Proti Kopru si je pripravila več priložnost kot pred tednom dni na tekmi v Domžalah, vendar je največji osmoljenec postal Blessing Eleke, ki je v drugem polčasu iz idealnega položaja kar dvakrat streljal v gostujočega vratarja Marijana Antolovića. Nevidni Leon Benko je imel pri zadetku za 1:0 srečo, da je žoga iz neposredne bližine sploh pristala v mreži, saj jo je udaril z gležnjem.

Olimpija v zvezni vrsti pogreša kreativne nogometaše, obramba z vratarjem Nejcem Vidmarjem, ki prevečkrat greši pri podajah, pa ostaja nezanesljiva. Psihološko dno Olimpije je bilo najbolj opazno tik pred koncem tekme, ko si v obetavni akciji nihče ni upal prevzeti odgovornosti za zmagoviti udarec. Za nameček se je poškodoval Kingsley Boateng, še ena v dolgi vrsti Stojićevih zgrešenih okrepitev med zimskim prestopnim rokom.

Trener Marijan Pušnik je bil razočaran, saj je na dveh tekmah osvojil eno točko. Pred vrnitvijo v Stožice ni pričakoval, da bo imel tako veliko dela. »Fantje so pokazali več želje kot proti Domžalam, bilo pa je tudi preveč 'soliranja' in premalo sodelovanja. Disciplina še ni ustrezna, kar je posledica psihološkega pritiska. Od igralcev, ki se borijo za naslov prvaka, bi pričakoval, da bodo natančni pri predložkih v kazenskih prostor. Žogo moramo umiriti in strniti vrste. Tako v organizaciji kluba kot na igrišču. Maribor ni naša skrb, saj se moramo najprej sami aktivirati,« je razlagal Marijan Pušnik, ki je proti koncu tekme dočakal ciničen navijaški transparent, na katerem je pisalo, da je »skrajni čas za menjavo trenerja«. Koprski trener Igor Pamić je na kratko ocenil, da so Primorci izkoristili psihološke težave Olimpije, s točko pa je bil zadovoljen.

Remi za tri dni dopusta

Igorja Jovičevića so njegovi fantje v soboto tako navdušili, da jim bo dal po remiju z Mariborom, ki se je za Celjane po zaslugi razpoloženega vratarja Matica Kotnika in prečke Jusie Luopete zdel celo bližje zmagi, kar tri dni premora. »To je neverjetno, kako moštveni so bili!« je kipelo iz Jovičevića. Celjani so več kot pol ure z deseterico z(a)držali mariborske napade, ostali tako kot tekmeci še naprej neporaženi in Mariboru na dinamičnem štajerskem derbiju pokazali, da mu v borbi za naslov ne bodo prav nič olajšali dela.

Pa se je zdelo drugače, ko so vijoličasti (pre)zgodaj pičili na preverjen način: Dare Vršič je našel Milivoja Novakovića, ta je pa z natančnim strelom najbrž razveselil tudi Srečka Katanca. »Res je, da smo začeli tekmo odlično, vendar smo potem po hitrem vodstvu očitno menili, da bo šlo podobno naprej brez ustreznega gibanja, posesti žoge. Ne da bi se morali potruditi. Izgubili smo pobudo, kljub temu bili še nekajkrat nevarni, a nas je nasprotnik nekajkrat ujel v protinapadih, ko smo bili preveč odprti,« s kritiko ni skoparil Darko Milanič. Grofje so stiskali predvsem po svoji desni, zadetek pa zabili po odboju s prečke, ko je žogo, ne da bi se veselil zadetka, v gol pospravil Dalibor Volaš in ohranil Celjanom samozavest v boju za četrto mesto.