Real Madrid in Bayern München sta ena glavnih favoritov za osvojitev lige prvakov, vendar eden od velikanov ne bo dočakal polfinalnega nastopa. Špansko-nemški četrtfinale bo morda ponudil vrhunec letošnjega tekmovanja za evropski prestol, ki se bo z velikim finalom končalo 3. junija v Cardiffu. Gala spektakel napovedujejo tudi v četrtfinalnem paru Juventus – Barcelona; šlo bo za ponovitev finala izpred dveh let, ko so Katalonci petič osvojili evropski vrh. Edini slovenski predstavnik v ligi prvakov Jan Oblak se bo v majici Atletica pomeril s senzacionalnim Leicestrom, medtem ko se na tekmah med Borussio Dortmundom in Monacom obeta napadalni nogomet z veliko zadetki. Prve tekme bodo odigrali 11. in 12. aprila, povratne pa teden dni pozneje.

Borussia Dortmund – Monaco

Četrtfinale za nogometne sladokusce, ki stavijo na napadalno igro. Borussia je v tej sezoni predtekmovanja lige prvakov zabila največ golov, Monaco pa je v vseh letošnjih tekmovanjih najučinkovitejša evropska ekipa.

Juventus – Barcelona

Je Barcelona na poti proti čudežnemu zasuku v osmini finala že izrabila bonus sreče, da se bo Juventusu uspelo maščevati za izgubljeni finale pred dvema letoma? Juventus v Torinu ni izgubil že od avgusta 2015, Barcelona pa je na domačem igrišču nepremagljiva v zadnjih treh evropskih sezonah, odkar jo vodi odhajajoči trener Luis Enrique. V dosedanjih dvobojih je štirikrat slavil Juventus, eno zmago manj ima Barcelona, kar napoveduje izenačen in negotov četrtfinale. Eden najboljših bočnih nogometašev na svetu Dani Alves je v zadnjih letih osvajal lovorike z Barcelono, zdaj pa se bo na stadionu Camp Nou predstavil v črno-belem progastem dresu. V javnih nastopih še vedno izraža naklonjenost do Barcelone, močno pa je zameril vodstvu kluba, ki ni pokazalo dovolj spoštovanja, da bi kontroverzni Brazilec še leto ali dve igral za katalonski ponos. Na obeh tekmah bodo sodniki pod večjim drobnogledom kot običajno.

Atletico Madrid – Leicester

Najmanj atraktiven par četrtfinala. Atletico bolj zavzeto igra proti favoritom, zato ni nujno, da se mu je nasmehnila sreča pri žrebu, ki mu je namenil na papirju najlažjega tekmeca. Leicestra v tem dvoboju ne gre odpisati. Slovenski vratar Jan Oblak ne bo imel toliko dela, kot bi ga imel proti Barceloni ali Realu, vendar bo moral biti še posebej pozoren na vsako žogo. Angleški prvak bo igral sproščeno, saj lahko z morebitnim napredovanjem v sanjski polfinale v svoji premierni sezoni v ligi prvakov ogromno pridobi. Tudi nove simpatije nevtralnih navijačev.

Bayern München – Real Madrid

Ko je Real Madrid pred tremi leti osvojil rekordno »decimo« (deseti evropski naslov), je v polfinalu s skupnim izidom 5:0 izločil Bayern pod vodstvom Pepa Guardiole. Na klopi Reala sta bila takrat učitelj Carlo Ancelotti in njegov učenec Zinedine Zidane, ki se bosta v letošnjem četrtfinalu prvič v trenerski karieri pomerila drug proti drugemu. »Zdaj je jasno, da kroglice na žrebu niso bile ne tople ne hladne,« je Zinedine Zidane že odgovoril skeptikom, ki so v preteklih letih namigovali, da ima Real izredno srečo in nemara celo pomoč vrha Uefe pri žrebu za izločilne boje lige prvakov. Bayern je ujel rušilno formo in Arsenalu v osmini finala nasul deset golov, medtem ko Real v španski ligi kljub očitni naklonjenosti sodnikov ne more ubežati nezanesljivi Barceloni. Na najvišji evropski ravni se je Real doslej že kar 56-krat pomeril z nemškimi klubi, od tega je 22-krat igral prav z Bayernom (9 zmag, dva remija, 11 porazov). Kraljevi klub prihodnji mesec čaka peklenski razpored – poleg dveh super tekem z Bayernom v ligi prvakov še prvenstvena spektakla z Atleticom in Barcelono v razmaku štirinajstih dni.