Današnji poravnavni narok na koprskem delovnem sodišču je trajal skoraj eno uro, vendar po njem niti Gašpar Mišič in njegov odvetnik Uroš Križanec niti zastopnik Luke Koper Miran Kovačič niso dajali izjav, kot je bilo razumeti, zaradi zaveze k molčečnosti v času trajanja postopka.

Neuradno pa to ne pomeni, da sta strani dosegli dogovor, katerega vsebina mora ostati skrivnost, pač pa da se bodo pogovori o možni sporazumni rešitvi tožbe še nadaljevali.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Gašpar Mišič toži bivšega delodajalca zaradi prenehanja pogodbe o zaposlitvi. Pravda na delovnem sodišču je bila prekinjena do pravnomočne odločitve višjega sodišča. To pa je konec lanskega leta pravnomočno odločilo, da je bil sklep o odpoklicu Gašparja Gašparja Mišiča s funkcije predsednika uprave Luke Koper aprila 2014 ničen. Nadzorni svet Luke je Gašparja Mišiča tedaj razrešil zaradi "nedelovanja uprave", kot je tedaj povedala predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Kranjc.

Gašpar Mišič je sicer ob izidu sodbe višjega sodišča za Delo izrazil mnenje, da bi mu morala Luka izplačati osebne dohodke za dobo celotnega preostalega petletnega mandata, kar bi lahko znašalo od 700.000 do 800.000 evrov.