Že v soboto je bila odigrana četrta tekma serije, v kateri so železarji že povedli z 2 : 0 v zmagah, s prav takšnim izidom pa so po dveh tretjinah tretje tekme vodili nato v Podmežakli. Avstrijci so pokazali zobe in v dramatičnem zaključku le 2,2 sekunde pred koncem zadeli zmagoviti zadetek in ohranili upanje za morebitno napredovanje.

Varovanci Nika Zupančiča so prikazali všečno napadalno igro

Kako dobro je Nik Zupančič pripravil svoje moštvo, ki je na uvodnih tekmah četrtfinala z dvema zmagama prekinilo avstrijski urok, Jesenice so namreč v zadnjih štirih sezonah le enkrat ugnale Lustenau, so lahko videli navijači rdečih predvsem na zadnji tekmi serije.

Jeseničani so bili ob petih danih in nič prejetih zadetkih izrazito boljši nasprotnik. Izstopal je Eric Pance, ki je med drugim v podaljšku odločil že prvo tekmo. Tokrat je bil dvakrat uspešen ob igri z igralcem manj, še enega pa je dodal ob izvedbi kazenskega strela.

Škoda le, da takšne predstave ni videla polna Podmežakla. Ta je po obiskanosti na domačih tekmah spominjala na drugo, preteklo in bistveno bolj optimistično obdobje jeseniškega hokeja. Naslednji nasprotnik je italijanski Asiago, ki je premagal Feldkirch. Prva tekma polfinalne serije bo odigrana 18. marca ob 20.30 v Asiagu.