Gostje so na tekmi z goloma Tylerja Bozaka v 3. in Nikite Zajceva v 18. minuti vodili že z 2:0, nato je Kopitar v 41. minuti ob igralcu več na ledu znižal, Tanner Pearson pa je v naslednji minuti poskrbel za izenačenje. Ker nadaljevanje in podaljšek nista prinesla zmagovalca, so o njem odločali kazenski streli, v katerih je junak tekme postal slovenski hokejski zvezdnik.

Vratar kraljev Jonathan Quick je zbral 29 obramb, izkazal pa se je tudi pri kazenskih strelih, kjer je igralcem Maple Leafs ubranil vse tri poskuse, to pa je bilo ob edinem strelcu Kopitarju dovolj za prvo zmago kalifornijske ekipe po kazenskih strelih po 22. oktobru lani.

Kopitar in soigralci so se z zmago vsaj začasno zavihteli na osmo mesto v zahodni konferenci, zadnje, ki še vodi v končnico. Tega bodo skušali utrditi po prostem večeru, ko bodo v domači tekmi gostili Vancouver Canucks.

Washington Capitals nadaljuje rekorden niz domačih zmag

Na tekmi v Bostonu je imel veliko razlogov za dobro voljo vratar New York Rangers Henrik Lundqvist. Ne le, ker je praznoval 36. rojstni dan, temveč tudi zaradi odlične predstave z 32 obrambami, kar je bilo odločujoče pri zmagi z 2:1 proti Boston Bruins. Obenem je Lundqvist dosegel 403. zmago v NHL, s katero se je na lestvici lige pomaknil na deseto mesto v družbo Granta Fuhra.

V Washingtonu so z minimalnim izidom 1:0 domačini dosegli rekordno 14. zaporedno zmago na domačem terenu. Vratar Washington Capitals Braden Holtby je t. i. shutout tokrat potreboval le 15 obramb. Edini strelec je bil Jakub Vrana. Enak izid, a s precej več akcije pred goloma, so videli gledalci v Columbusu. Zadovoljni so bili domači, saj so po zaslugi edinega zadetka Brandona Saada premagali Minnesoto.