Za obstanek Krke v košarkarski ligi ABA je bil račun pred zadnjim krogom jasen. Novomeščani morajo v domači dvorani na kolena spraviti Cibono, Olimpija pa mora na gostovanju ugnati Zadar. Dolenjsko moštvo je svoj del naloge opravilo, a se je zataknilo pri Ljubljančanih, ki jim v zaključku na vročem terenu v dvorani Krešimirja Ćošića ni uspelo premagati Zadra. Krka se tako vsaj za leto dni poslavlja od jadranskega tekmovanja.

Čeprav je bil vložek velik, pa je pritisk na začetku obračuna prišel pod kožo Krkinim košarkarjem. Ti so namreč v obračun s Cibono krenili s povsem napačnim pristopom, premehko in povsem zmedeno. Gostje so razmere na parketu izkoristili in že praktično na samem uvodu vodili s 16 točkami naskoka. Ko je kazalo, da se bo Cibona skozi Novo mesto sprehodila, so se košarkarji trenerja Simona Petrova le zbudili. V drugi četrtini se je razigral Matic Rebec, zadel nekaj pomembnih metov in Krka je še pred polčasom ujela Cibono.

V Zadru je bil sočasno potek dogodkov ravno obrnjen. Olimpija je v obračun stopila z veliko energije, razpoložen pa je bil predvsem Devin Oliver, ki so mu domači navijači iz prvih vrst po drugi zadeti trojki že začeli žugati. Američan je v razgreti atmosferi več kot očitno užival, teže pa je bilo gostiteljem, ki so pod pritiskom zmage storili marsikatero napako, ki je drugače verjetno ne bi.

Sredi tretje četrtine je že kazalo, da se bodo Krki želje uresničile. Olimpija je ušla na devet točk, v vodstvo so se prebili tudi Novomeščani. Navijači v dvorani Leona Štuklja so živčno osveževali izid na svojih mobilnikih, a bili vse bolj razočarani. Zadru je namreč v zaključku uspela serija 9:0 in s tem je bilo upov Krke po obstanku v ligi ABA konec. Dolenjsko moštvo je kljub informaciji o razpletu dogodkov v Dalmaciji zmoglo toliko moči, da je v zaključku strlo Cibono in se tako z zmago vsaj za leto dni poslovila od jadranskega tekmovanja.