Angleški mediji ugibajo, da ne bo več dolgo trener londonske ekipe, močno pa ga je kritiziral tudi nekdanji zelo uspešni topničar Ian Wright, ki je sedaj aktiven kot televizijski in radijski komentator. Wright je po tekmi, ki jo je domači klub proti Bayernu izgubil z 1:5, enak izid pa je bil tudi na prvi tekmi, izrazil mnenje, da je klub v najhujši krizi v novejši zgodovini.

Končuje se dolga, nekdaj zelo uspešna pot Francoza

»Žalosten dan je, ker smo spet na tej stopnji. Prihajamo v obdobje klubske zgodovine, ki je najslabše. Vidimo, da bomo potrebovali izjemno veliko naporov, da bomo stvari obrnili in spremenili. Po drugi strani pa je mogoče reči, da se nekatere stvari v klubu končujejo,« je bil oster in neposreden Wright, ki je kot igralec tudi že igral za trenerja Arsena Wengerja.

Najhujši evropski poraz na stadionu Emirates

Francoz se je še nedavno zdel neločljivo povezan s klubom, ki ga vodi že od leta 1996, a zadnji neuspehi vse bolj majejo njegov stolček in namigi, da se era Francoza končuje, so vse bolj glasni. Sinočnji poraz je najhujši Arsenalov na evropskih tekmah na stadionu Emirates, kamor se je klub s Highburyja preselil leta 2006. Že sedmo leto v nizu pa se topničarjem ni uspelo uvrstiti v četrtfinale lige prvakov.