Usposabljanje za nevladništvo, podjetništvo in aktivno iskanje zaposlitve je drugo regijsko od sedmih. Prvega so zaključili konec januarja v Celju, kjer je sodelovalo 26 mladih, štirje pa so se zaposlili že pred zaključkom usposabljanja.

Model M Slovenija poteka do 15. septembra 2018, izvedli pa ga bodo še v Murski Soboti, Novem mestu, Kopru, Kranju in Slovenj Gradcu. Nosilec projekta je IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, prijave mladih zbirajo še na info@irdo.si.

Model M pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako inovativno najdeš zaposlitev ali ustvariš svojo lastno. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. V sklopu projekta želijo za večjo zaposljivost in zaposlenost usposobiti vsaj 140 mladih in zaposliti vsaj 32 mladih v sedmih statističnih regijah.

Informativno delavnico bodo izvedli jutri, 7. marca, ob 11. uri v Kariernem središču Urada za delo Ljubljana Območne službe Ljubljana Zavoda RS za zaposlovanje. V skupini se bo lahko usposabljajo največ 30 mladih, zato vabijo, da se prijavijo čim prej. »Skupaj smo uspešnejši, zato ustvarjajte svojo prihodnost skupaj z nami,« vabi mag. Anita Hrast, direktorica IRDO, ki projekt izvaja s številnimi strokovnjaki.