Namestimo jih lahko na okna, vrata ali panoramske stene, poleg zaščite pred mrčesom pa ohranjajo neoviran razgled z neokrnjeno količino dnevne svetlobe in svežega zraka. Namestitev komarnikov je trajna rešitev, ne potrebuje zahtevnega vzdrževanja in še okolju prijazna je. Komarniki so lahko pritrjeni na okenski profil in jih na različne načine odpiramo, zapiramo, lahko pa so tudi snemljivi, kar pomeni, da jih lahko po koncu sezone enostavno odstranimo in jih znova pritrdimo prihodnjo pomlad.

Iz visokokakovostnega aluminija

Okviri in profili komarnikov so izdelani iz visokokakovostnega ekstrudiranega aluminija, okovja pa so iz materialov, odpornih na obrabo, ki omogočajo dolgo in nemoteno uporabo tega izdelka za zaščito pred insekti. Mrežico in barvo okvirjev lahko izbirate individualno. Poleg standardne mrežice v črni barvi je na voljo tudi siva, manj opazna mrežica »ekstra fine«, mrežica za male živali in glodavce ter posebej aktualna mrežica za alergike na cvetni prah.

Za okna so najbolj priljubljeni fiksni komarniki, kadar je prostora za rokovanje z njim malo, in rolo komarniki, kjer obstaja potreba, da komarnik velikokrat dvigujemo. Uporaba je enostavna, saj okno odprete in rolo enostavno razvijete ter uživate v svežem zraku. Med zapiranjem komarniška mrežica stabilno in varno potuje za stranskimi vodili.

Tudi za vrata

Pri vratih je izbira modela odvisna od potreb in od možnosti vgradnje, najde se rešitev za vsaka vrata. Izbiramo med plise komarniki, drsnimi komarniki, nihajnimi vrati in krilnimi komarniki. Pred zunanjim segrevanjem pa so poleti idealna zaščita zunanje žaluzije Aton, ki preprečijo segrevanje stekel in s tem bistveno znižajo temperaturo v prostoru. S tem prihranimo energijo in poskrbimo za udobno bivanje. (ktm)