Prednost za zaposlitev na delovnem na delovnem mestu elektro projektant v gazeli Baumüller Dravinja bodo imeli kandidati iz Celja, Rogaške Slatine, Slovenj Gradca, Velenja, Slovenske Bistrice, Maribora in s Ptuja. Izbrani sodelavci, od katerih bi dva lahko začela delati takoj, drugi pa najpozneje od aprila, bodo zadolženi za načrtovanje in pripravo dela, za projektiranje elektro naprav, vodenje, sledenje in nadzor projektov, ki morajo biti pravočasno in kakovostno izpeljani, prav tako bo njihova naloga reševanje tehničnih izzivov skupaj s kupci.

Podjetje, ki ga vodi Jožef Klajnšek kot tehnični vodja in prokurist, je del družinskega podjetja iz Nürnberga, a je pri svojem delu precej neodvisno od matičnega podjetja. Specializirani so za izdelke iz tanke pločevine, kot so kovinska ohišja, ožičene elektroomarice, ohišja za elektroniko in medijsko tehniko, pa tudi za medicino.

Kandidati morajo imeti zato poleg večletnih delovnih izkušenj končano fakulteto za elektrotehniko, smer elektrotehnika ali mehatronika, obvladovati morajo CAD projektiranje, program EPLAN P8 ter programa Excel in MS-Office ter znati nemško in vsaj pasivno angleško, strokovni izpit IZS je prednost. Kandidati naj svoje prošnje pošljejo preko spletne strani podjetja do 15. marca.

Baumüller Dravinja, ki je specializiran za izdelke iz mehke pločevine, njihov glavni proizvod pa je stikalna omara, je lani ustvaril kar 27 milijonov evrov prihodkov, kar je sicer 35 odstotkov več kot v letu 2015, ko so ustvarili 19,89 milijona evrov prihodkov. Podjetje, ki praktično ves čas išče nove sodelavce, zaposluje trenutno 205 ljudi, letos naj bi jih zaposlili še 20, predvsem varilce, CNC operaterje in elektrikarje, pojasnjuje Klajnšek.