Nasmejana Mariborčanka je bila zelo hitra predvsem v spodnjem delu, kjer si je nabrala odločilno prednost. Po zadnjem vmesnem času je bila recimo z njo povsem poravnana Italijanka Elena Curtoni, ki pa je nato do cilja izgubila pol sekunde. Avstrijka Venier je na tretjem mestu zaostala že več kot sekundo.

Še včeraj so imele smučarke v kombinaciji veliko težav s superveleslalomom, ki so ga po padcih prvih treh tekmovalk ponovili, danes pa je bila slika povsem drugačna. S soncem obsijana proga je bila precej bolje pripravljena, nekoliko daljša, a zanimiva, z dokaj zahtevno postavitvijo.

Mariborčanka je v odlični formi

Ilka Štuhec je dobro vnovčila startno številko pet in potrdila odlično formo. Po smukaškem naslovu svetovne prvakinje v St. Moritzu, včerajšnjem drugem mestu v kombinaciji, je to že njena šesta letošnja zmaga v svetovnem pokalu.

Štajerka tudi sama ni vedela, kaj je storila v zaključku, da je bila tako hitra. »Malo sem že čutila noge, ker smo bili včeraj cel dan na terenu in sem si rekla 'samo smučaj' in očitno je bilo hitro. Moram tudi sama pogledati, kaj sem storila. Zamislila sem si drugače, kot sem potem dejansko peljala. Ker se je vse tako hitro dogajalo, sem enostavno improvizirala in to dokaj uspešno.«

Štuhčeva je sedaj tudi prva Slovenka z dvema superveleslalomskima zmagama. Po eno imajo Tina Maze, Katja Koren, Alenka Dovžan in Mojca Suhadolc.

Na štartu superveleslaloma ni bilo Anne Veith, saj bo morala na operacijo levega kolena, tako da je sezone zanjo že konec. Maruša Ferk, ki je včeraj prav tako smučala odlično in bila na koncu peta v kombinaciji, še čaka na svoj nastop. Smučarke z visoko začetno številko so imele težjo nalogo, saj je sonce dodobra zmehčalo snežno površino.

Mali kristalni globus je na dosegu

V superveleslalomskem seštevku ima Ilka Štuhec 290 točk in se je z današnjo zmago vodilni Tini Weirather približala na vsega 16 točk. Deset več jih ima od Štuhčeve le še Lara Gut, ki je zaradi poškodbe že končala sezono.