Ilka Štuhec je v prvem dejanju kombinacije vodila po superveleslalomu v Crans Montani in imela pred slalomom pred prvo zasledovalko Federico Brignone precejšnjo prednost. Kljub pol sekunde prednosti je bila v slalomu namreč nato enostavno premočna Italijanka, ki je vse tekmice premagala za več kot sekundo. Tretjega mesta se je veselila Michaela Kirchgasser.

Nenavadno preizkušnjo so zaznamovali številni odstopi in poškodba Švicarke Denise Feierabend. Tekmo so zaradi tega po treh odstopih v superveleslalomu prekinili in jo z nižjega štarta znova začeli 45 minut kasneje. Organizatorji so tekmovalkam s težko postavitvijo na slabi, zmehčani snežni površini zelo otežili nastope. Poleg številnih odstopov kar nekaj tekmovalk sploh ni nastopilo. Med njimi tudi Američanki Lindsey Vonn in Mikaela Shiffrin.

Izjemen petek za slovensko smučanje

Ilka Štuhec je ob ponovitvi uspeha v kombinaciji potrdila status favoritke, ki ji je pripadel, zatem ko je pred tem dobila edino kombinacijsko preizkušnjo te zime in kot smukaška svetovna prvakinja kaže izjemno samozavest. Z drugim mestom Štuhčeve je po zmagi Boštjana Klineta izjemno uspešen dan za slovensko smučanje.