Je mogoče voditi zdravniško zbornico, elitno ustanovo samih izobražencev, brez zgoraj izkazanih dveh, za vodstveno funkcijo pomembnih lastnosti, občutka za taktiko in občutka za pravo mero? Tako na prvo roko bi lahko rekli, da je to zelo težko. A nič ni nemogoče. Če prav razumem zdravniško srenjo in prve komentarje iz zdravniških vrst, so Čebašek-Travnikovi in njeni zahtevi stopili v bran pripadniki drugega tabora, volilci Možine. V okviru novih političnih zavezništev je torej mandat kljub začetnim zdrsom mogoče pripeljati do konca. Seveda pa vetra sprememb ne bo. Zmagala je torej Možinova linija. Sicer brez dr. Možine na čelu, a vendarle.

Dogajanje me močno spominja na politiko na državni ravni. Volilci levice in sredine so v pričakovanju vetra sprememb za premierja izvolili »visokomoralnega« Mira Cerarja, ki zdaj vodi politiko desnice, politiko svojega protikandidata Ivana Janeza Janše.

Kritiki odstopov v zbornici ponavljajo mantro o okrnitvi ugleda zdravnikov oziroma o tem, da umazanega perila ne bi smeli prati v javnosti. Narobe. Ta čas je že zdavnaj minil. Razčiščevanje v ozkih krogih bi pomenilo, da do razčiščevanja sploh ne bi prišlo. Ugled si bodo zdravniki pridobili oziroma si ga bodo ohranjali le s transparentnim delom.

Rado Krušič, Žalec