Festival bodo tudi letos obogatili z obfestivalskim programom.

Organizirali bodo številna predavanja vrhunskih alpinistov, predstavili nove knjige, ki so izšle v zadnjem letu na področju gorništva, pripravili so kar nekaj razstav gorniške literature in fotografij, čakajo vas pogovori z zanimivimi, znanimi ljudmi, povezanimi z gorništvom.

Projekcije filmov pa tudi predavanja, pogovori in razstave bodo v različnih krajih, v Ljubljani, Celju, Domžalah in Mojstrani, oziroma na različnih lokacijah: v Cankarjevem domu, tudi v Linhartovi in Kosovelovi dvorani, pa v Mestnem kinu Metropol Celje, Mestnem kinu Domžale in v Slovenskem planinskem muzeju Mojstrana.

Ogledali si boste lahko približno štirideset najboljših domačih in tujih gorniških ter avanturističnih filmov, razvrščeni pa bodo v štiri kategorije, in sicer v prvi bo alpinizem, druga kategorija bo zajemala filme na temo plezanja, v tretji boste videli filme na temo gorske narave in kulture, v četrti pa filme, povezane z gorami, športom in avanturo. Filmi, uvrščeni v festivalski program, se bodo potegovali za glavno nagrado mesta Domžale, nagrado za najboljši film po izbiri strokovne žirije in občinstva ter za najboljše filme na teme gorske kulture, okolja in gorskih športov.