Neuspeha slovenskih prvakov proti Kristianstadu v ligi prvakov v krogu prej in nato še proti Zagrebu v ligi Seha nekaj dni kasneje sta po zmagi hitro odšla v pozabo. Celjani so bili po trdem boju in nepopustljivi predstavi pred domačimi gledalci od zvezdniške poljske zasedbe boljši s 34:33. Tako so se ji maščevali za najhujšega izmed šestih porazov v letošnji ligi prvakov, ko so v dvorani Mosir klonili za kar osem golov (23:31).

V uvodnih minutah je že kazalo, da se bo ponovil scenarij z zadnje medsebojne tekme, saj so gosti kmalu prišli na tri gole prednosti, na polovici prvega polčasa pa je bila razlika še gol več. Domači ekipi je nemalo preglavic povzročala nasprotnikova obramba, ki ni dovolila, da Celjani razvijejo svoje prepoznavne hitre igre. Preobrat je prinesla šele minuta odmora na zahtevo celjskega trenerja Branka Tamšeta in spremenjena obrambna postavitev iz 6-0 v 5-1. Slovenski predstavnik je kmalu izenačil, nato pa še povedel, a so Kielce zaostanek dveh golov hitro izničile, na odmor pa odšle s prednostjo 19:16.

Slovenski prvaki so se v drugem polčasu na vso moč trudili tekmo postaviti na glavo, kar se jim je na koncu celo posrečilo. Navijače v dvorani Zlatorog so na noge dvignili v zaključku dvoboja, ko je na 31:31 izenačil Borut Mačkovšek. Čeprav so Kielce dvakrat ušle z golom razlike, so jih gostitelji obakrat ujeli, po golu Gala Marguča pa v zadnjo minuto krenili ob izidu 33:33. Strateg poljske zasedbe Talant Dušebajev je le 23 sekund pred koncem tekme zahteval minuto odmora, a njegovi izbranci so v zadnjem napadu lahkomiselno zapravili žogo, zmagoviti gol za pivovarje pa je v zadnjih trenutkih tekme dosegel Luka Žvižej.

»Rad bi se zahvalil igralcem za prikazano predstavo. Poskušali smo izpolniti svoj cilj. Nekaj časa nam je igra tekla, nekaj časa pa ne. Na nasprotni strani so stali evropski prvaki, ki imajo zares izjemne in kakovostne posameznike. Ta zmaga šteje zares veliko in tudi meni pomeni ogromno. Verjamem, da so bili tokrat tudi naši navijači šesti igralec,« je po velikem skalpu dejal domači trener Branko Tamše.

Liga prvakov, skupina B, 11. krog: Pick Szeged – Vardar Skopje 21:23 (11:12), Meškov Brest – Zagreb 21:21 (11:9), Kristianstad – Rhein-Neckar Löwen 29:31 (16:15).

Ribničani ostali praznih rok

V drugem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF so rokometaši Ribnice gostovali na Danskem pri Gudmeju in izgubili s 27:32 (10:19). V jesenskem delu skoraj nepremagljiva zasedba je v tem mesecu doživela že četrti poraz, saj je pred tem klonila še proti Kopru in Mariboru na domačem prizorišču, na mednarodnem pa proti nemškemu Füchseju iz Berlina.

Pokal EHF, skupina A, 2. krog: Fuchse Berlin – St. Raphael 33:31 (19:14).