Celjski rokometaši so si po današnji zmagi nad Koprčani zagotovili drugo mesto v državnem prvenstvu, ki jim v prihodnji sezoni prinaša nastop v evropski ligi prvakov. V izjemno dramatičnem obračunu so večji del tekme nadzorovali goste, v odločilnih trenutkih izenačenega dvoboja pa je bilo več preudarnosti na strani izbrancev domačega stratega Vladana Matića.

Koprska zdravniška služba je tik pred dvobojem za silo pozdravila Milorada Krivokapića in Deana Bombača ter zvišala svoje delnice v eni najbolj odločilnih tekem v tej sezoni. Branilci lanskega prvega mesta v državnem in pokalnem tekmovanju, ki so se v tej sezoni izkazali tudi v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini, ko jih je po hudem boju v četrtfinalu izločil španski velikan Atletico iz Madrida, so bili večji del tekme v rahli rezultatski prednosti. V prvem polčasu so nekajkrat vodili s tremi goli, zadnjič na tekmi pa v 53. minuti, ko je Matjaž Brumen povišal na 22:21.

Nato so na sceno stopili domači rokometaši, po zadetkih Gašperja Marguča in Alema Toskića so v 55. minuti povedli s 23:22, dobro minuto pred koncem pa je izenačil Krivokapić. Odločilni in zmagoviti gol je nekaj sekund pred koncem razburljivega dvoboja dosegel Marguč.

V domači ekipi, ki ji je tudi neodločen izid zadoščal za drugo mesto, je Petar Metličić dosegel pet, Luka Žvižej pa štiri gole. V gostujoči ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Matjaž Brumen s sedmimi zadetki.

Celjska zasedba bo v zadnjem krogu v soboto, 26. maja, gostovala pri velenjskemu Gorenju, koprska pa se bo dvakrat pomerila s trebanjskim Trimom. Najprej bo v sredo, 23. maja, igrala zaostalo tekmo 5. kroga, v soboto, 26. maja, pa na domačem igrišču še tekmo 10. kroga.