Hadalin, ki je postavil najboljši čas druge vožnje, je za svetovnim prvakom zaostal 1,41 sekunde, deseto mesto pa pomeni njegov dosežek kariere. Hirscher je Fellerja premagal za 0,68 sekunde, bron je osvojil Nemec Felix Neureuther z zaostankom 0,93 sekunde.

Hirscher je bil prvi favorit tekme, ta status pa v celoti upravičil in potrdil. Vodil je že po 1. vožnji, v finalu pa je osvojil še drugi naslov slalomskega svetovnega prvaka, potem ko je bil zlat tudi pred štirimi leti na domačem prvenstvu v Schladmingu.

Hirscher je osvojil četrto zlato kolajno in sedmo kolajno na SP oziroma šesto zlato in deveto odličje, če upoštevamo, da je bil na dveh prvenstvih zlat tudi ekipno. Avstrijci so daleč najboljši slalomisti na svetovnih prvenstvih. Avstrijski šampion je Avstriji privozil še 15. zlato slalomsko odličje avstrijskih smučarjev na SP.

Slovenci so imeli startne številke od 40 do 50 in so napadali iz ozadja. Najbolj se je izkazal najboljši slalomist, kar ga trenutno premore slovensko moško smučanje, Štefan Hadalin. Debitant na svetovnih prvenstvih je s startno številko 40 na prvi progi pridobil kar 18 mest in z zaostankom 1,50 sekunde vpisal 22. čas, kar mu je zagotovilo, da se je po progi Corviglia v finalu spustil v prvi trideseterici uvrščenih.

V drugi vožnji je izkoristil dober startni položaj in se z najboljšim časom prebil med najboljših deset. Žan Kranjec, ki si je veliko več obetal od veleslaloma, a je odstopil, je prišel v finale, vendar pa je niti ne tako slab zaostanek 2,55 sekunde na tekmi majhnih razlik pomenil le 36. mesto ter finalni nastop po prvi trideseterici. Jakob Špik in Žan Grošelj sta odstopila na prvi progi.