Revolucionarna klimatska naprava je bila razvita z namenom odpravljanja dveh najpogostejših nevšečnosti uporabe klimatske naprave – to so nelagodje, ki ga povzroča hladen zračni tok, in visoki računi za električno energijo. Učinek brezvetrja klimatska naprava doseže z nežnim razprševanjem hladnega zraka skozi več kot 21.000 mikroskopsko majhnih zračnih lukenj, kar pomeni, da se zrak premika počasneje kot 0,15 m/s*.

Manjša poraba energije

Naprava poleti hitro zniža temperature z »načinom hitrega hlajenja«, nato pa, ko je dosežena želena temperatura, se sistem samodejno priklopi na »Wind-Free™ hladilni način« z brezvetrjem. Takšen način delovanja zmanjša porabo energije do 72 odstotkov**, kar omogočata revolucionarni Samsungov digitalni inverter in tehnologija POWERboost. Edinstvena trikotna arhitektura klimatske naprave AR9500M ima širši dovod, kar omogoča sprejemanje več zraka hkrati, medtem ko optimalna širina in kot odvoda, dodatne v-lopatice in za 22 odstotkov večji ventilator kot pri prejšnjih modelih zagotovijo hitrejše hlajenje. Iztiskanje zraka je širše in daljše, tako da doseže vsak kotiček prostora.

Naprava omogoča tudi povezavo z brezžičnim omrežjem, kar omogoča daljinsko upravljanje s pomočjo aplikacije Samsung Smart Home. Tako lahko uporabniki na daljavo regulirajo temperature, prilagodijo nastavitve, v realnem času pridobivajo obvestila o posodobitvah delovanja in dnevni porabi energije, odpravljajo napake, če je to potrebno, in sinhronizirajo več pametnih naprav s svojo klimatsko napravo. Klimatsko napravo AR9500M odlikuje izjemna tehnologija, ki je prejela tudi nagrado CES za najboljšo tehnološko inovacijo.

Širjenje v Evropo

Samsung si prizadeva razširiti poslovanje s klimatskimi napravami v Evropi, zato je oktobra lani ustanovil Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) z namenom prodaje in trženja klimatskih naprav na 17 trgih v Evropi. Predstavitveni dogodek, ki simbolizira prihod nove dobe v globalni industriji klimatskih naprav, je potekal v prestižnem hotelu v Milanu, v katerem pogosto potekajo svetovno priznani modni dogodki. Samsung ocenjuje, da bo Evropa drugi največji medorganizacijski trg za klimatske naprave na svetu. Prihodke naj bi do leta 2020 zvišali z zdajšnjih 3,6 milijarde na 4,2 milijarde dolarjev.

»S ponosom smo klimatsko napravo Wind-Free™ predstavili v Evropi, v mestu, ki narekuje trende, v Milanu,« je dejal novi predsednik Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) Wim Vangeenberghe in dodal: »Dogodek je pomemben korak v smeri zaveze podjetja Samsung – postati zaupanja vreden proizvajalec klimatskih naprav v Evropi. Po 26 letih dela v panogi klimatskih naprav sem Samsung opazoval iz daljave – navdušen sem, kako se je podjetje z neustavljivo ambicijo razširilo na nova področja in uspelo. Vesel sem, da sem se lahko pridružil ekipi podjetja Samsung in da sem del te širitve na področje klimatskih naprav.« (ktm)

Opombe:

* Združenje The American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineer definira »brezvetrje« (ang. »still air«) kot zračni tok pri hitrostih, nižjih od 0,15 m/s, ki nima hladnih zračnih sunkov.

** Preizkušeno na AR07M5170HA na osnovi akumulirane porabe energije »hitrega načina hlajenja« v primerjavi z načinom Wind-Free™. V primerjavi z normalnim načinom hlajenje Wind-Free™ porabi 55 odstotkov manj energije.