»Potrošniki bodo vzljubili energijsko učinkovito klimatsko napravo AR9500M v svojem domu«, pravi Byung-Sam Seo, predsednik dela za gospodinjske aparate pri Samsung Electronics. »Še posebno bodo vzljubili, da se ne jim več ne bo treba ubadati z neprijetnim hladnim pihanjem – hkrati pa bodo zmanjšali tudi stroške elektrike.«

Nežno širjenje zraka skozi mikroskopske luknjice

Nova klima ustvarja idealne pogoje za bivanje tako, da ohranja udobno sobno temperaturo s pomočjo hlajenja Wind-Free, ki nežno širi hladen zrak skozi 21.000 mikroskopskih zračnih lukenj. Klimatski sistem deluje v dveh korakih – prvi znižuje temperature z načinom hitrega hlajenja, ko pa je dosežena želena temperatura, se sistem samodejno priklopi na hladilni način z brezvetrjem. Takšen način delovanja zmanjša porabo energije do 72 odstotkov.

Uravnavanje s pametnim telefonom tudi na daljavo

S Samsungovim digitalnim inverterjem z osmimi tečaji s tehnologijo POWERboost motor naprave minimizira nihanje vrtilnega momenta, kar zmanjša celotno potrebno energije in skrajša čas za kompresor, da doseže maksimalno hitrost (Hertz). Model AR9500M omogoča tudi povezavo z omrežjem Wi-Fi in daljinsko upravljanje naprave z aplikacijo Samsung Smart Home. Tako lahko uporabniki na daljavo regulirajo temperaturo, prilagodijo nastavitve, pridobivajo obvestila v realnem času o posodobitvah delovanja in dnevni porabi energije ter odpravljajo napake, če je to potrebno.

Hitrejše in učinkovitejše hlajenje v vsakem kotičku

Edinstvena trikotna zasnova naprave ima širši dovod, kar omogoča sprejemanje več zraka hkrati, medtem ko optimalna širina in kot odvoda, dodatne v-lopatice in velik ventilator – ki je 22 odstotkov večji kot pri prejšnjih modelih – omogočijo hitrejše hlajenje in iztiskanje zraka, ki je tudi širše in daljše, tako da doseže vsak kotiček prostora.