V Sloveniji vsako leto obremenimo okolje z več kot 30.000 tonami tekstilnih odpadkov, kar je povsem nesprejemljivo. V Pionirskem domu se zavedajo pomena družbene odgovornosti in ekološkega ravnanja, zato so se z veseljem pridružili projektu Zavoda Korak naprej iz Murske Sobote, ki bo v prestolnico pripeljal prvo modno linijo otroških oblačil iz predelanih materialov, ki je nastala po načelu krožnega gospodarstva.

Novi izdelki iz kakovostnih surovin

"Recikliramo, da bi prihranili naravne vire in zmanjšali količino odpadkov, ki končajo na deponijah. Ponovno uporabimo kakovostne surovine in iz njih naredimo nove izdelke," so poudarili v Zavodu Korak naprej in dodali: "To je glavna dejavnost našega socialnega podjetja, z blagovno znamko in kolekcijo Footka pa smo stopili še korak naprej – do otrok, ki so naša prihodnost in vanje polagamo vse upe. Prav z otroško kolekcijo, ki diši po kreativnosti, sproščenosti in izvirnosti, bomo Slovenijo popeljali na pot ekološke odgovornosti."

Izpod rok izkušenih Murinih mojstric šivanja

Modne izdelke za otroke je tokrat oblikoval priznani prekmurski kreator Aleš Černi, ki je že kot otrok pomagal mami v domači šivalnici, zdaj pa oblači tudi znane slovenske obraze. Za šivalne stroje so sedle izkušene mojstrice, ki so bile dolga leta zaposlene v Muri, kar je prav gotovo pomembno zagotovilo za kakovost otroških oblačil, ki jih bo po modni reviji mogoče kupiti na spletni strani www.zavodkoraknaprejms.si. Vstop na izvirni modni dogodek je prost, dodatno dozo Prekmurja pa bo v prestolnico pripeljala še uspešna pevka Moira.

Spodbuda za domače šivilje

Morda bo izvirni pristop do oblikovanja oblačil za naše malčke iz recikliranih materialov spodbudil tudi katero od šivanja veščih mamic, da bodo izkoristile oblačila, ki se neuporabljena skrivajo v omarah, in iz njih izdelale svoje otroške modne umetnine.