Namen projekta je vzpostaviti učinkovit sistem zbiranja rabljenih oblačil in ob tem ustvariti priložnost zaposlitve za osebe starejše od 50 let in za mlade iskalce prve zaposlitve, je ob odprtju povedal vodja projekta Stevan Stavrević.

V prodajalni so že izpolnili enega izmed zastavljenih ciljev in zaposlili dva mlada iskalca prve službe.

Najboljši del zbranega tekstila se bo opral in ga bo mogoče kupiti v Oblačilnici dela, medtem ko bodo del oblačil nadgradili modni oblikovalci, s pomočjo katerih bodo nastali povsem novi izdelki z dodatno vrednostjo. V prodajalni želijo, da bi s pomočjo mladih oblikovalcev uspeli oblikovati tudi lastno prepoznavno linijo predelanih oblačil. V prodajalni bosta polički namenjeni tudi Kraljem ulice, društvu za pomoč in samopomoč brezdomcev, ter društvu Projekt človek, programu za pomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo oseb z različnimi oblikami zasvojenosti. Društvi bosta tako lahko v trgovinici predstavili in prodajali svoje izdelke.

Ob odprtju je vsem sodelujočim čestitala tudi žena predsednika države, Barbara Miklič Türk. "S toliko pozitivne energije, kot jo je čutiti, sem prepričana, da se bo projekt uspešno razvijal še naprej," je povedala Miklič-Türkova in dodala, da bo z veseljem še kdaj obiskala majhno prodajalno in v njej tudi kaj kupila.