Izjemen boj sta vnovič uprizorila trenutno najboljša slalomista na svetu Henrik Kristoffersen in Marcel Hirscher pred večdesettisočglavo množico na nočnem spektaklu v Schladmingu. Na razočaranje publike, ki nočno slalomsko tekmo vsako leto naredi najprestižnejšo na svetu, so bile stotinke novega epskega dvoboja znova na strani Norvežana. Kristoffersen je imel po prvi progi 52 stotink prednosti, ki jo je zapravil do spodnjega dela strmine na Planaiu, nato pa v zadnjih metrih iz sebe znova izstrelil zadnji naboj, ki je zadostoval, da je bil Hirscher znova poražen. S tretjim mestom je Rus Aleksander Horošilov poskrbel, da je bil vrstni red enak lanskemu in da je imelo prste vmes tudi slovensko znanje, v podobi trenerja Janija Hladnika.

Slovenski točkovni zbir je ostal prazen. Štefan Hadalin se v svojem prvem nastopu v Schladmingu ni znašel, tik pred ciljem prve proge pa je storil napako in odstopil. Vrhničan ni nadaljeval niza zbiranja točk, potem ko je bil na zadnjih treh preizkušnjah 15., 20. in 21.

Danes je Schladming praznoval 20-letnico prvega spektakla na Planaiu, ki ga je januarja 1997 dobil Italijan Alberto Tomba. Slovenski slalomisti so v Schladmingu dosegli številne ekipne uspehe, na stopničke za zmagovalce pa se je uvrstil le Mitja Kunc, ki je leta 2001 zaostal le za Avstrijcem Benjaminom Raichom in Norvežanom Hansom Petrom Buraasom. Sicer pa je Schladming kraj srečnega imena za slovensko alpsko smučanje. Leta 1982 sta Boris Strel v veleslalomu (bil je tretji) in Bojan Križaj v slalomu (drugi) osvojila prvi slovenski alpski smučarski kolajni na velikih tekmovanjih, na zadnjem svetovnem prvenstvu v Schladmingu pred štirimi leti pa je bila Tina Maze svetovna prvakinja v superveleslalomu ter podprvakinja v veleslalomu in superkombinaciji.

Omenjeno SP ima posebno mesto tudi pri Marcelu Hirscherju, petkratnem skupnem zmagovalcu svetovnega pokala. Avstrijci namreč pred štirimi leti do zadnjega dneva niso osvojili posamične zlate kolajne, kar jih je močno bolelo, saj stežka poslušajo le, kako dobri organizatorji so, ob tem pa ne zmagujejo. Zadnji tekmovalni dan jih je rešil Hirscher, dobil slalomsko tekmo in se še enkrat na svoji športni poti izstrelil med legende. Zato ga je nov današnji poraz v zanj srečnem Schladmingu proti Kristoffersenu dva dneva po kitzbühlski zmagi še bolj zbodel.