Zanimivo slalomsko preizkušnjo svetovnega pokala je v spremenljivih vremenskih razmerah z orkanskimi sunki vetra na Sljemenu presenetljivo dobil Manfred Mölgg. Izkušeni Italijan se je daleč najbolje znašel v razmerah, ki so jim bili kos le največji velemojstri sveta. Čeprav je po prvi progi kazalo, da bi bil lahko deveti moški slalom svetovnega pokala v Zagrebu poln presenečenj, se je izkazalo, da so najvidnejša mesta zasedli le velemojstri. Mölggu sta na zmagovalnem odru delala družbo Nemec Felix Neureuther in Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je doživel prvi poraz v sezoni. Slovenski izkupiček je bil na četrti preizkušnji sezone tretjič točkovno ničeln. Štefan Hadalin je odstopil na prvi progi, Žan Grošelj pa je zasedel 45. mesto.

Južni Tirolec je v svetovnem slalomskem vrhu že vse 21. stoletje, na svoji športni poti pa je pri skoraj 35 letih doživel veliko rezultatskih vzponov in padcev ter poškodb. Mölggu gre v tej sezoni znova odlično, saj se je na vseh štirih slalomih uvrstil med najboljšo sedmerico, zato ne čudi, da v slalomskem seštevku zaostaja le za Kristoffersenom in Marcelom Hirscherjem, trikratnim zmagovalcem Zagreba, ki je bil šesti. Avstrijec je presenetljivo precej zaostal na drugi progi, ki jo je postavil njegov trener, neobičajno zanj pa je naredil veliko večjih napak.

»Nikoli nisem pomislil, da nisem na pravi poti. Vselej sem verjel vase, si zaupal ter vztrajal. Zmage v Zagrebu nisem pričakoval. Razmere so bile res težke, ni se bilo lahko znajti. Menim, da je bil ključ do uspeha, da sem zadnja dva tedna zelo dobro treniral ter si pridobil dodatno samozavest,« je razlagal novi zagrebški snežni kralj. Na tekmah svetovnega pokala doživlja drugo rezultatsko pomlad tudi njegova sestra Manuela Mölgg, ki je v tej sezoni stala na zmagovalnih stopničkah na veleslalomu na Semmeringu. Zagrebčani se letos niso izkazali zgolj kot odlični organizatorji tekem svetovnega pokala, temveč tudi kot podporniki najboljših na svetu. Čestitke dežujejo z vseh strani, deležni so jih od največjih alpskih smučarskih velemojstrov preteklosti in sedanjosti. Včeraj se je ob progi Crveni spust zbralo enajst tisoč navijačev, ki jih ni motilo niti to, da se je temperatura spustila na minus enajst stopinj Celzija.

Moški del svetovnega pokala se bo s tehničnima disciplinama jutri in pojutrišnjem nadaljeval v Adelbodnu, kjer bo v nedeljo druga od petih januarskih slalomskih klasik.