Sevilla in Real Madrid sta se v manj kot štirinajstih dneh pomerila še tretjič, saj sta se pred srečala tudi v španskem kraljevem pokalu, kjer se je napredovanja v četrtfinale veselil nogometni velikan iz Madrida. Beli balet se je zmage, že 41. zapovrstjo, bržkone nadejal tudi na zadnjem medsebojnem obračunu in bil po golu Cristiana Ronalda z bele točke tudi na dobri poti, da mu to uspe. Za najboljšega nogometaša preteklega leta je bil to sicer že 56. gol iz najstrožje kazni v la ligi, s čimer se je izenačil z rekorderjem Hugom Sanchezom.

A galaktikom so se načrti na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana izjalovili v izdihljajih tekme, ko so v pičlih sedmih minutah prejeli kar dva gola. Po avtogolu Sergia Ramosa, njegovem prvem v španskem prvenstvu, se je naziva junaka tekme z zadetkom v sodnikovem dodatku razveselil Stevan Jovetić. Sedemindvajsetletni Črnogorec je v drugem nastopu za Sevillo zadel še drugič, obakrat pa je žoga končala prav v mreži Reala.

»Za vsega pet minut smo se sprostili, kar je bilo dovolj , da smo ostali brez zmage. A to je nogomet in z izidom se moramo sprijazniti. Neuspeh bo dobra motivacija za nadaljnje tekme,« je po dvoboju dejal trener gostujočega moštva Zinedine Zidane, ki je nazadnje v prvenstvu klonil lanskega 27. februarja proti mestnemu tekmecu Atleticu, odtlej pa nanizal kar 24 zmag in 4 remije.

Porazu navkljub so evropski in svetovni klubski prvaki ob odigrani tekmi manj ohranili položaj vodilne ekipe v prvenstvu. S 40 osvojenimi točkami imajo točko več od drugouvrščene Seville, dve manj pa je zbrala njihova največja tekmica Barcelona.

Birsa želja razsipnih Kitajcev

A ne zgolj Real, praznih rok so na gostovanju ostali tudi nogometaši vodilne ekipe italijanskega prvenstva, Juventusa. Torinčani so v zadnjem krogu igrali v Firencah pri Fiorentini slovenskega reprezentanta Josipa Iličića in izgubili z 1:2. Doprinos Kranjčana ob uspehu svojega moštva je bil tokrat minimalen, saj je tekmo začel na klopi, v igro pa vstopil v 84. minuti, ko je bil končni izid že postavljen.

Dvajseti krog elitne serie A je sicer postregel tudi s slovenskim dvobojem med Interjem Samirja Handanovića in Chievom Valterja Birse ter Boštjana Cesarja. Tri točke so ostale v Milanu, potem ko so nerazzurri v zadnjih 20 minutah spreobrnili potek srečanja in za svojo peto zaporedno zmago slavili s 3:1. Pri Verončanih je od obeh Slovencev priložnost znova dočakal le Birsa, ki je v prvem polčasu podal za edini zadetek svoje ekipe, s tem pa vpisal še peto asistenco v sezoni.

Šempetrčan, ki je s prav toliko goli tudi najboljši strelec Chieva, pa je v teh dneh na Apeninskem polotoku tudi vroča tema prestopnih govoric. Po poročanju nedeljske izdaje časnika Gazzetta dello Sport je vezist januarja postal tarča razsipnih kitajskih prvoligašev. Zanimanje zanj so doslej pokazali pri pekinškem Guoanu, šanghajskem Šenhuanu in Jataiu iz Čangčuna. Prav zadnji je po navedbah italijanskega tiska z Birso že našel skupni jezik, manj sreče pa je doslej imel z njegovimi delodajalci. Zataknilo se je kajpak pri višini odškodnine. Pet milijonov evrov je za njihovega najučinkovitejšega nogometaša enostavno prenizka vsota.