Med petkovim poletom iz Londona v Los Angeles jo je malo pred pristankom zadela srčna kap, zato so jo po pristanku letala odpeljali v bolnišnico, kjer je danes umrla, so sporočili iz njene družine.

Med odmevnejše filme, v katerih je nastopila, sodijo tudi: Ko je Harry srečal Sally (1989), pod katerega se je podpisal Rob Reiner, Shampoo (1975) Hala Ashbyja, The Blues Brothers (1980) v režiji Johna Landisa, Hannah in njeni sestri (1986) režiserja Woodyja Allena, Neznosni sosedje (1989) v režiji Joeja Danteja.

Sicer je znana tudi po avtobiografskih romanih, med katerimi je delo Razglednice iz pekla, v katerem je satirično opisala svojo odvisnost od drog in občasno težaven odnos z materjo. Roman je kasneje doživel istoimensko filmsko priredbo, za katero je avtorica prispevala scenarij. V filmu sta nastopili Meryl Streep in Shirley MacLaine.

Fisherjeva se je bojevala tudi z bipolarno motnjo, o kateri je veliko pisala, javnosti pa je duševno bolezen približala tudi s tem, da je o njej pogosto javno govorila. »Droge so povzročile, da sem se počutila normalno. Brzdale so me,« je leta 2001 povedala za Psychology Today.