Letošnjo ponudbo domačih smučišč bo dopolnilo tudi najvišje slovensko smučišče, saj se v petek odpira prenovljeni Kanin. Bovški smučarski delavci računajo, da bo za začetek obratovala štirisedežnica Sedlo, nared bo proga ob štirisedežnici, pripravili bodo okoli 200 metrov dolg krog za smučarski tek in sankališče za otroke. Za obiskovalce bo odprta restavracija Prestreljenik s popolno gostinsko ponudbo, organizirano pa bo tudi varstvo za mlajše otroke. Ob lepem vremenu je poleg smučanja mogoče uživati tudi v pogledu na Julijce in Jadransko morje.

Brezplačni avtobus do Sella Nevee in Trbiža

Vsa navedena ponudba bo do nove pošiljke snega vključena v ceno povratne vozovnice za krožno kabinsko žičnico, ki je za odrasle 17 evrov, za otroke med 10. in 18. letom pa 12 evrov. »Do nove pošiljke snega premoščamo ponudbo alpskega smučanja s pomočjo partnerjev, podjetja Promotur, s katerim smo povezani v skupnem smučišču Kanin-Sella Nevea, in smučiščem RTC Kranjska Gora. Oboji so nam priskočili na pomoč s posebnima ponudbama,« pravijo pri Lokalni turistični organizaciji Bovec in dodajajo: »Našim gostom v primeru večdnevnega aranžmaja na Bovškem nudita smučarske vozovnice po ugodnejših cenah za smučišča Sella Nevea in Trbiž v Italiji oziroma v Kranjski Gori. Italijanski smučišči sta od Bovca oddaljeni okoli 30 kilometrov, Kranjska Gora pa 15 kilometrov več.«

Lokalna turistična organizacija Bovec bo v zimski sezoni, dokler bo na Kaninu primanjkovalo snega, organizirala tudi brezplačne prevoze stacionarnih gostov s smučarskim avtobusom ali kombijem na smučišči Sella Nevea in Trbiž. Do Kranjske Gore avtobusa ne bo.

Dvosedežnica Graben pride na vrsto drugo leto

Dela na kaninskih napravah so za letos končana. Kot nam je povedal Peter Poljanec iz družbe Kaskader, bodo uredili le še vlečnico Podi nad restavracijo Prestreljenik, dela na dvosedežnici Graben pa so preložili na prihodnje leto. Sedemintridesetčlanska ekipa, zbrana okoli vršilca dolžnosti direktorja družbe Sončni Kanin Marijana Skorniška, dela s polno paro. Vsi upajo, da bo zapadlo dovolj snega ter da bo zima minila brez težav in neprijetnih presenečenj. Po Skorniškovih besedah je zdaj njihova prva naloga med ljudi razširiti novico, da Kanin znova deluje.

Sicer pa veliko stavijo na poletno sezono, za katero pripravljajo novosti za kolesarje in druge ljubitelje aktivnih počitnic. Pred dnevi so imenovali tudi predstavnika bovških turističnih delavcev v svet javnega zavoda Sončni Kanin. Izmed osmih kandidatov so izbrali hotelirja Boštjana Novosela.

H koncu gre tudi zapiranje finančne konstrukcije za obnovo. Vsa dela naj bi bila vredna več kot 5,9 milijona evrov. Izvajalci obnove so bili doslej večinoma že poplačani. Kot je pred časom povedal bovški župan Valter Mlekuž, bodo za prvo leto delovanja javnemu zavodu Sončni Kanin iz proračuna občine namenili 300.000 evrov, na Kanin pa naj bi ob normalnih vremenskih razmerah v prvem letu ponovnega obratovanja prepeljali okoli 50.000 potnikov.