Po dveh smukaških zmagah v kanadskem Lake Louisu in včerajšnjem slavju v kombinaciji je Ilka Štuhec na najvišjo stopničko stopila tudi na tretjem smuku sezone v francoskem Val d'Iseru. Šestindvajsetletnica je startala kot trinajsta in kljub večji napaki na sredini proge Oreiller-Killy smučala dovolj hitro, da je prevzela vodstvo. Slednjega je nato zadržala tudi po nastopu preostalih najboljših smukaških specialistk.

Druga mesto je tokrat osvojila Avstrijka Cornelia Hütter (+0,28), tretjega pa Italijanka Sofia Goggia (+0,32).

»Ko leti, leti«

»Danes res nisem vedela, da je to bila moja zmagovalna vožnja. Delala sem napake, spet me je presenetila tista enka. Ne vem, ko leti, leti,« je Ilka Štuhec povedala po tekmi. »V bistvu vse skupaj dojemam malo drugače na trenutke, sploh ko naredim kakšno napako, si mislim, kaj zdaj spet delam. Tudi med vožnjo se mi bistveno bolj 'dogaja', kot pa se mogoče zdi. Vse skupaj je trenutno zelo 'fajn', uživam in upam, da bo to tudi trajalo,« je dodala.

Na petih tekmah, na katerih je v tej sezoni nastopila Štajerka, ni bila slabša od petega mesta in je doslej zbrala 445 točk. Od Italijanke Goggie na drugem mestu zaostaja le za 22 točk, od vodilne Američanke Mikaele Shiffrin, ki je Val d'Isere izpustila, pa 53 točk. Štuhčeva se je tako nenadejano znašla celo v boju za zmago v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Na startu današnje tekme sta bili še dve Slovenki. Maruša Ferk in Vanja Brodnik. Obe sta bili z zaostankoma 2,87 (33.) in 4,09 (44.) prepočasni za trideseterico najhitrejših in točke.