Trideset tekem, 23 porazov, 113 prejetih golov in prepričljivo zadnje mesto. To je mizeren izkupiček hokejistov Olimpije v dosedanjem delu EBEL, kjer je ljubljanski klub že več let nekonkurenčen. Še več, slovenski prvaki glede na vsa merila ne spadajo več v najvišji hokejski rang tekmovanja v regiji, zato bi se morali v klubu resno vprašati, v čem je sploh še smisel nastopanja v EBEL. Ljubljančani bodo zvečer gostovali v Gradcu, kjer so zaradi slabih rezultatov odpustili slovenskega trenerja Iva Jana.

Nekdaj je tivolska dvorana pokala po šivih, za navijače so bili še posebno mamljivi derbiji z Jesenicami. Ravno potop nekdaj slavnega gorenjskega kluba je panogo pahnil tako nizko, da je tudi zanimanje za domači klubski hokej padlo na kritično točko. V Tivoliju in Podmežakli le še finale državnega prvenstva vzbudi nekaj več zanimanja, tekme v EBEL in alpski ligi pa so obiskane tako slabo kot še nikdar. Očitno niti jeseniško občinstvo ni v celoti sprejelo novega produkta v Podmežakli, kjer so za trenerja ustoličili reprezentančnega selektorja Nika Zupančiča, a v alpski ligi po 20 krogih za vodilnim Rittnerjem zaostajajo že za 17 točk. Jesenice niso več magnet za širšo slovensko javnost tudi zaradi pomanjkanja kakovostnih mladih igralcev iz lastne šole, ki je bila nekoč cenjena tudi zunaj meja.

V domačem hokeju je tako edina cenjena blagovna znamka le še članska reprezentanca, ki so jo športni novinarji že tretjič v zadnjih štirih letih prepoznali za najboljšo ekipo leta. Močno se zatika tudi pri mlajših generacijah, ki se mučijo na tretjeligaških prvenstvih. Ravno te dni v Budimpešti poteka svetovno prvenstvo tretjega razreda, kjer Slovenija znova ne bo uresničila cilja, da bi se s prvega mesta uvrstila v višji rang.