Real Madrid je po dramatični tekmi z Deportivom v sodnikovem podaljšku vknjižil novo zmago in v španskem prvenstvu ohranil varno prednost šestih točk pred Barcelono. Kraljevi klub ne igra bleščeče, a je neporažen že 35 tekem zapored, kar je nov klubski rekord.

V Španiji suspendiran sodnik, ker je bil preveč prijazen do Barcelone

Trener Zinedine Zidane je počitek namenil Cristianu Ronaldu (na častni tribuni je sedel z novo spremljevalko Georgino Rodriguez), Luki Modriću in Karimu Benzemaju, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je tako kot pred tednom dni na Camp Nouu z glavo zadel Sergio Ramos. Kapetan Reala je v tej sezoni zabil že pet golov (tri prav v zadnjih minutah), kar je največ med vsemi branilci v španskem prvenstvu. Madridski tisk je po tekmi z Deportivom zapisal, da je Ramos znova čudežno rešil prvega favorita za naslov prvaka, ki postaja pravi specialist za doseganje zadetkov v izdihljajih tekem. Real je namreč v zadnjih minutah v vseh tekmovanjih zabil že trinajst golov, kar mu je prineslo dvanajst točk in mirno plovbo na vrhu prvenstvene lestvice.

Nogometaši Reala so po tekmi odpotovali na Japonsko, kjer jih ta teden čaka svetovno klubsko prvenstvo, kjer bi kraljevi klub moral osvojiti novo lovoriko. Posebna čast bo nocoj doletela Realovega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki mu napovedujejo, da bo prejel četrto zlato žogo. Doslej je pet tovrstnih priznanj dobil njegov največji tekmec Lionel Messi, ki je z dvema goloma proti Osasuni napovedal kandidaturo za osvojitev zlatega čevlja. Argentinec je v tem koledarskem letu dosegel že 46 golov, v sezoni 2016/17 pa je v najboljših evropskih ligah največ golov (15) dosegel Pierre Emerick Aubameyang iz Borussie Dortmund. Mimogrede, v Španiji so začasno suspendirali stranskega sodnika Pauja Norberta Cebirana Devisa, ker je bil na nedavnem clasicu v podhodu stadiona preveč prijazen do igralcev Barcelone.

Vardy potopil Manchester City

Pravi polom je prejšnji konec tedna doživel Manchester City, ki je izgubil na gostovanju pri neprepričljivem Leicestru (4:2). Cityju ni pomagala niti 78-odstotna posest žoge, poleg tega pa so njegovi nogometaši proti vratom nasprotnika sprožili devetnajst strelov. Blestel je kontroverzni napadalec Jamie Vardy, ki je na 85. ligaški tekmi zabil svoj prvi hat-trick. Vardy je s 34 goli postal tudi prvi strelec Leicestra vseh časov, Josep Guardiola pa je v trenerski karieri še tretjič prejel štiri gole na eni tekmi. Kot trenerju Barcelone se mu je to zgodilo leta 2009 na tekmi proti Atleticu Madridu, z Bayernom pa je enako zgodbo doživel lani proti Wolfsburgu.

Katalonskemu trenerju na Otoku ne gre vse po načrtih, zato je na udaru kritik. Po porazu z Leicestrom je dejal, da je bil doslej kot trener navajen nadzorovati igro, v Manchestru pa je marsikaj drugače. »Analizirati moram, kaj delam narobe. O igralcih ne bom govoril negativno. Tudi proti Leicestru me niso razočarali. Poznam jih dovolj dobro in vem, da se trudijo in zavzeto trenirajo. Želim igrati nogomet, v katerega verjamem. Na več tekmah v letošnji sezoni se je to že zgodilo,« je razložil Josep Guardiola.