Zinedine Zidane je v drugem polčasu dal možnost igre svojemu sinu Enzu. Skupaj z njim je na priprave ekipe prišel tudi Zidanov drugi sin Luca, vendar ta v ekipi še ni zaigral. Zlobni španski jeziki so nemudoma zarožljali, da je pri Zidanu tako, da kupiš enega, dobiš pa jih pet.

Čeprav ni prvič, da je 21-letni Enzo Zidane igral v prvi ekipi madriskega Reala. Tudi Jose Mourinho ga je včasih ob pomanjkanju igralcev vzel s seboj na priprave, saj je Zidane mlajši član druge Realove ekipe, kjer ga je treniral oče in ga celo postavil za kapetana, čeprav je bil najmlajši. Kar je spet zanetilo iskre teorije nepotizma, čeprav je oče Zidane nenehno zatrjeval, da je do svojega sina na igrišču enak kot do vseh drugih igralcev.

Sin udaril v očetovem slogu

Za Enza trdijo, da igra s tako lahkoto kot njegov oče, le da ima na glavi več las. Sploh pa je Enzo Zidane kot nogometaš priljubljen že iz časov, ko so o njegovem očetu snemali dokumentarni film, Enzo pa je komajda začel igrati nogomet. Že nekaj let ima tudi svoj kanal na youtubu, ki mu sledi pet milijonov ljudi, na njem pa prikazuje svoje najboljše nogometne poteze, najraje proti Barceloni.

Prav tako Enzo zelo dobro ve, kako pomembno je biti zvezda instagrama, in redno objavlja ne le svoje nogometne fotografije, temveč tudi kakšno šarmersko, predvsem pa tudi družinske posnetke. Vsi bi radi videli, kako dopustuje družina Zidane, to lahko vidimo na računu najstarejšega sina, ki skrbi za svojo nogometno kariero.

Seveda se bo vedno porajalo vprašanje, ali v Realu igra tudi zaradi slavnega priimka. A Enzo se je še do pred nekaj leti predstavljal s priimkom svoje matere Fernández, prav zato, da bi se izognil teži imena Zidane. Tudi njegov mlajši brat Luca se podpisuje z materinim priimkom, a se ne more izogniti očetovemu vplivu. Tudi na najslabši možni način je še vedno Zidane, kar je pokazal novembra lani, ko je na tekmi francoske reprezentance U-17 z glavo udaril nasprotnega igralca, prav tako kot je to storil njegov oče v finalu svetovnega prvenstva 2006.

Mama Zidane si želi plesalko

S tem, da je Luca vratar, torej nekoliko odmaknjen od neposrednega prerivanja v žaru igre. Luca je priznal, da je vratar postal, ker so vsi njegovi bratje in oče hoteli brcati žogo, nekdo pa je moral biti v vratih. Za ta položaj se je odločil tudi, ker ni hotel, da bi ga primerjali z očetom. V ekipi družine Zidane pa sta še dva fanta: desetletni Elyaz in trinajstletni Theo. Oba igrata v mlajših selekcijah Reala in oba sta levičarja. Elyaza opisujejo kot igralca z dobrim pregledom nad igro, Theo pa naj bi bil malce muhast in sramežljiv. Kot oče, seveda.

V družini Zidane pa je nekdo, ki si želi, da to ne bi bila le družina nogometašev. Veronique Zidane, žena in mati nogometne dinastije. Ko sta se z Zidanom spoznala, je študirala ples, a seveda nikoli ni ne plesala ne učila plesa. Zakaj le, saj se je leta 1994 poročila z najboljšim nogometašem na svetu. Španski rumeni mediji trdijo, da si je mama Zidane neizmerno želela hčerko. Tako pa je namesto deklice, ki bi jo učila plesati, od moža pred tremi leti dobila v dar nogometno moštvo svojega rodnega kraja. Nogometni klub Rodez Aveyron se je boril za obstanek v četrti francoski ligi, a so bili brez denarja. Zidane jih je kupil, financiral in moštvo podaril ženi. Toliko o plesnih ambicijah mame Zidane, ki pa je gotovo navdušena nad belim baletom svojih sinov.