Darilo naj bi bilo predvsem odsev tega, kako čutimo osebo, ki jo obdarujemo. To naj bi bilo nekaj, česar si obdarovanka sama ne bi kupila, podarjeno pa bi moralo biti iz srca, ne iz dolžnosti. Če resnično ne veste, kaj podariti svoji dragi, ji dobro prisluhnite. Če se denimo pritožuje, da nikoli nima časa, da bi se razvajala v domači kopeli, jo razveselite z luksuzno kopalno soljo. A ne ustavite se pri tem. Poskrbite, da je kad čista, peljite otroke ven in ji pustite dragoceni čas za sprostitev. Če v svoje darilo vložite nekaj več napora, boste zagotovo uspešni. Zdaj pa o tem, česar nikakor ne kupiti.

Kuhinjsko posodje

Ponve, lonci, skodelice, kozarci in druga kuhinjska posoda so zelo neosebno darilo, ki ženski namiguje, da spada v kuhinjo in da naj kuha in pomiva posodo. Slaba ideja, fantje! Vse, kar je povezano s kuhinjo, ni primerno darilo, zato odpade tudi kuharska knjiga, razen če sta oba navdušena kuharja in raziskovalca novih receptov in okusov.

Gospodinjski aparati

Ali pričakujete, da bo vaša lepša polovica vznemirjeno skakala gor in dol in tisti hip začela čistiti stanovanje, če ji boste podarili sesalnik? Da ne govorimo o tem, da bi ji kupili električni odpirač za konzerve! To sploh ni darilo, si zapomnite, ampak kvečjemu potreben nakup za vaše gospodinjstvo.

Tisto, česar si želite vi

Ne bodite preračunljivi in ne kupite tistega, kar si želite sami, potem pa na darilo napišete ime svoje drage. Takoj ko bo odprla škatlo, bo vedela, da tisti playstation v resnici ni namenjen njej, in to ne glede na to, kako se jo trudite prepričati, da ga bosta uporabljala skupaj.

Članarina za fitnes

Članarina za bližnji fitnes ali vadbo aerobike? Resnično?! Mislite, da mora vaša boljša polovica več telovaditi? Ali s tem namigujete, da je debela? Menite, da ima preveč prostega časa, ki bi ga lahko preživela v telovadnici? Velika napaka! Če bo hotela, bo članarino plačala sama, vi pa razmislite o boljšem darilu.

Perilo

Perilo je bilo verjetno običajno darilo, kot ste bili še otrok, marsikdo pa ga kupuje tudi odraslim. Zapomnite si: nihče ne bi smel izbirati perila za svojega partnerja, razen če je to darilna kartica za Victoria's Secret ali katero drugo vrhunsko znamko ženskega perila. Naj si ga izbere sama – in morda bo tudi takšno, da boste zraven zadovoljni še vi.

Nekaj za avto

Res mislite, da nove prevleke za avtomobilske sedeže ali strgalnik za led odražajo, kako v resnici čutite do svoje drage? Dodatki za avto sodijo pod rubriko »avtomobilsko vzdrževanje« in ne pod »božično darilo« za boljšo polovico.

Tisto, za kar varčujeta oba

Sta se skupaj odločila, da bosta kupila nov računalnik? Dajeta za to vsak mesec na stran nekaj denarja? Če da, potem tako tudi nadaljujte. Nikakor pa privarčevanega denarja ne porabite za to, da načrtovani nakup »pretvorite« v darilo, ki to nikakor ni. Navsezadnje zanj tudi sama prispeva svoj delež.

Nič

In ne nazadnje, ne morete ji kupiti prav nič. Tudi če ste rekli, da letos ne boste kupovali daril oziroma sta se za to odločila oba, vaša draga pričakuje od vas vsaj nekaj pozornosti. Naredite ji zajtrk na božično jutro, uokvirite vajino sliko, ki jo bo lahko imela na pisalni mizi, napišite ji nežno sporočilce … To vas ne stane nič in ne bo vam vzelo veliko časa. Naredite nekaj z mislijo prav nanjo in poskrbite, da je vaše dejanje izven tega, kar delate običajno.

Vir: www.familyshare.com