Knjiga

Rek pravi, da je knjiga najlepše darilo – sploh, če tisti, ki jo bo prejel, rad bere (sicer jo v nasprotnem primeru lahko vedno podari naprej). Izbira knjige je enostavna, saj te po navadi kupujete ljudem, ki jih poznate in približno veste, kaj bi jih utegnilo zanimati. Če želite napisati posvetilo, priporočamo, da tega napišete na poseben list in vložite v knjigo: zato, ker je tako ne boste poškodovali, in ker jo bo tisti, ki jo je prejel, nekega dne, ko bo prebrana, lahko podaril komu drugemu (ali pa knjižnici).

Med priporočenimi knjigami so:

Naslov knjige Avtor
Skrivnost Rhonda Byrne
Tito in tovariši Jože Pirjevec
K**c gleda – duhovna pot najvišje modrosti John C. Parkin
Čudežni vrt ilustracije Jelke Reichman
Kuhinja za prave moške Boštjan Napotnik
Sto ugank Anja Štefan
Kitajska študija Colin Campbell
Psi Eros
Cavazza Vesna Milek
Jugoslavija, moja dežela Goran Vojnović
Justin Bieber – strogo zaupno Tori Kosara
Priročnik za risanje živali Branka D. Jurišić
Great Journeys – Travel the World's Most Spectacular

Darilni boni

Darilni boni znajo biti vedno dobra ideja, če ne veste kaj točno kupiti in če ne bi radi naredili napake. Dejstvo je, da darilni boni niso ravno osebno in prisrčno darilo, a konec koncev bolje nekaj kot nič. Nikjer ne piše, da morate kupiti bon za trgovino z živili, lahko se odpeljete do kakšnih toplic, vzamete bon za vstop v bazen, v savno ali masažo. Kupite lahko bon za skok s padalom ali vstopnico za gledališko igro. Pri tem je omejitev samo vaša domišljija, zavedajte pa se, da čeprav boste poklonili samo list papirja, v resnici podarjate izkušnjo. In ta je neprecenljiva.

Vrste darilnih bonov (v iskalnik napišite samo darilni boni in dobili boste več izbir), mi vam navajamo samo nekaj nenavadnih izbir, za katere mogoče niste vedeli da obstajajo in ki se gibajo okoli (znosnih) 50 evrov:

Za koga? Kaj? Koliko?
Mlade starše Varstvo otroka na domu (3, 5 ali 8 urno varstvo otroka na vašem domu) od 30 evrov naprej
Prijatelje Bobkart vožnja od 25 evrov naprej
Ljubitelje teme in kapnikov Jamarstvo od 40 evrov naprej
Ljubitelje snega Krpljanje v Triglavskem narodnem parku od 50 evrov naprej
Lovce v duši Streljanje z lokom v 3D tarče živali od 35 evrov naprej
Avanturiste Spanje na seniku od 40 evrov naprej
Iskalce izvira mladosti Pomlajevalna berberska masaža z arganovim oljem od 41 evrov naprej

Nakit

Pri nakupu nakita je najlažje, da osebi razkrijete, kaj ste ji nameravali kupiti (razen, če se odločite med prazniki narediti korak naprej v vašem odnosu – potem je bolje, če tisti kos nakita ostane skrivnost) in jo odpeljete s seboj v trgovino, da si okrasek izbere sama. Poseben pomen ima unikaten nakit, ki zna biti dražji, a le če ga boste kupovali v bolj priznanih prodajalnah. V manjših butikih, kjer se z izdelavo nakita ukvarjajo sami, boste zagotovo naleteli na prijaznega prodajalca, srečali ne boste nobenega mrkega varnostnika in tudi vaša denarnica, obubožana zaradi celomesečnega plačevanja kuhanega vina, bo manj trpela.

Potovanje

V času globalizacije se svet zdi tako majhen in letalske karte niso več tako drage, da si jih ne bi mogli vsaj enkrat na leto privoščiti. Potovanje v nov kotiček sveta pa vam bo zagotovo pomenil več kot zbiralec prahu. Najboljše destinacije za potovanja v letu 2012 so:

National Geographic Lonely Planet
Islandija Uganda
Tajska Mjanmar
Severna Kolumbija Ukrajina
Muskoka (Ontario, ZDA) Jordanija
Vulkani Virunga (meja med Ruando, Ugando in Kongom) Danska
Oman Butan
Gvatemala Nova Kaledonija
Šrilanka Tajvan
Nova Zelandija Švica
Panama Kuba


Zabavna elektronika

Zabavna elektronika je bolj kot razvedrilo danes postala nekakšna obveza: vsi mobilni telefoni morajo imeti povezavo z internetom, vsi morajo biti tudi fotoaparati in kamere hkrati. Dostopnost in povezanost ter družabna omrežja so štiri besede, brez katerih danes skoraj ne mine dan. Za vas smo izbrali nekaj vročih primerkov zabavne elektronike, ki bodo najbrž razveselili vsakogar:

Tablični računalnik
Elektronski bralnik
Digitalni foto zaslon
Robotski sesalnik
Igralne konzole s senzorji za prepoznavanje gibanja

Dobra večerja

Če se za štedilnikom odlično znajdete, boste zagotovo razveselili svoje bližnje s kakšnimi eksotičnimi ali pa preprosto odličnimi jedmi. Če boste tokrat prvič prižgali napo v vaši kuhinji, pa boste kljub čudnim pogledom prav tako pripravili pravo presenečenje. Za konec pripravite še kakšno sladico in praznični večer bo več kot popoln. (Sicer pa za vsak slučaj imejte v žepu skrit kakšen darilni bon.)