Konec tedna, ko se je vse vrtelo le okoli derbija med Barcelono in madridskim Realom, so na Apeninskem polotoku z zanimanjem pričakali obračun med vodilnim Juventusom in največjim presenečenjem letošnje sezone v serie A Atalanto. Čeprav je ekipa iz Bergama na gostovanje v Torino pripotovala po sedmih zaporednih zmagah in osmih na zadnjih devetih tekmah italijanskega prvenstva, je hitro postalo jasno, da evropskemu velikanu ni dorasel tekmec. Nogometni palček je že po slabih 20 minutah zaostajal z 2:0, na koncu pa bil primoran priznati poraz s 3:1. Za goste je od prve minute igral tudi Jasmin Kurtić, ki je igrišče zapustil 15 minut pred koncem rednega dela, obenem pa bil med sokrivci za drugi gol stare dame.

Mnogo slabše kot Jasminu Kurtiću se v zadnjem obdobju godi reprezentančnemu soigralcu Kevinu Kamplu. Njegov Bayer Leverkusen se spopada z eno največjih rezultatskih kriz v zadnjih letih, saj je v vseh tekmovanjih v letošnji sezoni zmagal zgolj sedemkrat. Brez treh točk je ostal tudi v zadnjem prvenstvenem krogu, ko je doma remiziral s Freiburgom (1:1). Težko je verjeti, a lekarnarjem največ težav povzroča izvajanje najstrožjih kazni. Od zadnjih 19 so jih zgrešili kar 11, svojo zadnjo prav na sobotni tekmi. »Enkrat bo ta prekleta žoga morala v gol. Takšne stvari nas stanejo zmage. Kar težko verjamem, da se nam to dogaja,« se je po tekmi jezil Kevin Kampl, ki si je povrhu ponovno poškodoval prst na nogi in letos bržkone ne bo več stopil na zelenico.

Precej več razlogov za zadovoljstvo pa imajo nekateri slovenski košarkarji. V Italiji tudi po desetih tekmah poraza z Emporiem Armanijem ne pozna Zoran Dragić, z vsega enim neuspehom pa vrh turškega košarkarskega prvenstva še vedno zaseda Banvit, ki ga kot trener vodi Sašo Filipovski, pod njegovim okriljem pa uspešno nastopata Gašper Vidmar in Edo Murić.

A vso pozornost je tokrat vnovič požel član madridskega Reala Luka Dončić. Ljubljančan je v prvi španski ligi s soigralci premagal Fuenlabrado z 92:76, ob tem pa prispeval 23 točk, 11 podaj in štiri skoke, kar mu je naneslo statistični indeks 34. Za svojo predstavo si je prislužil naziv najkoristnejšega igralca enajstega kroga, hkrati pa je postal najmlajši igralec v španskem prvenstvu, ki je na eni tekmi dosegel dvojnega dvojčka in zbral več kot 10 podaj. »Vesel sem zmage. Igrali smo dobro obrambo in bili dovolj agresivni. Zaslužili smo si zmago. Uspeh in tudi individualna nagrada pripadata navijačem, ki so neverjetni,« je povedal Luka Dončić. Sedemnajstletniku je v nedeljo uspelo celo preseči dosežek nekoč čudežnega dečka španske košarke Rickyja Rubia. Organizator igre je namreč leta 2008 in prav tako pri 17 letih v dresu Badalone dosegel 18 točk in devet asistenc.