Oba španska velikana sta nastopila v okrnjeni zasedbi, prepričljivejše pa so svojo nalogo opravili aktualni evropski prvaki iz Madrida. Galaktiki so proti Cultural Leonesi povedli že po vsega minuti obračuna, ko je v polno zadel Mariano Diaz. Triindvajsetletnik se je med strelce vpisal še v 42. in 87. minuti, preostale tri zadetke pa so prispevali James Rodriguez (23.), Cesar Morgado Ortega (90./avtogol) in sin trenerja belega baleta Enzo Zidane, ki je včeraj debitiral v prvi ekipi Reala. Enaindvajsetletni nogometaš je v igro vstopil v 46. minuti, gol pa dosegel slabih 20 minut kasneje, in sicer v 63. minuti. Častni gol za poražence je ob koncu prvega polčasa dosegel Yeray Gonzalez (45.).

»Da sem debitiral in zadel na isti tekmi, je uresničitev mojih sanj. Zelo sem vesel, da se je to zgodilo na Santiagu Bernabeu in da je naša ekipa na koncu zmagala,« je po tekmi dejal Enzo Zidane.

Bistveno bolj kot Madridčani so se včeraj na gostovanju pri Herculesu namučili španski prvaki iz Barcelone. Tudi oni so po pričakovanju nastopili z rezervno ekipo, saj so glavni nosilci igre, vključno s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem, počivali za sobotni el clasico. Tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1, med strelce pa sta se vpisala David Mainz (52.) za domače in Carles Alena za Katalonce.

Podobno kot Real se je visoke zmage veselil tudi njegov mestni tekmec Atletico. Varovanci trenerja Diega Simeoneja so mrežo Guijuela napolnili s kar pol ducata zadetki, prejeli pa nobenega. Slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka tokrat ni bilo niti na klopi, priložnost v vratih pa je namesto njega tako dobil Miguel Angel Moya.