Derbi večera sta na Parku princev v Parizu odigrala PSG in Arsenal. Domačini so sezono začeli zelo slabo, varovanci Unaia Emeryja so zadnjo tekmo državnega prvenstva izgubili proti Saint-Etienneu, zato je bilo med navijači že zaznati nekaj nervoze. Štart tekme proti Arsenalu ne bi mogel biti boljši, saj je po lepem predložku Sergeja Aurierja z desne strani že po 40 sekundah zadel Edinson Cavani. Arsene Wenger je presenetil z odločitvijo, da v vrata namesto Petra Cecha postavi Davida Ospino, a mu je slednji za zaupanje vrnil z izjemno predstavo. V obup je spravljal predvsem Cavanija, ki se je nekajkrat znašel iz oči v oči z Ospino, a ni uspel še drugič na tekmi spraviti žoge za njegov hrbet. Arsenal je v drugem polčasu napadal in preko Alexisa Sancheza izenačil v 78. minuti. V zaključku so živci povsem popustili Olivierju Giroudu, ki se je zapletel z Marcom Verattijem, oba pa sta predčasno odšla pod prho. V zadnjih sekundah bi Marquinhos lahko poskrbel za zmago PSG-ja, a je njegov strel z glavo zletel za las mimo desne vratnice Ospine.

Strelski šov Messija, Bayern brez težav

Barcelona je na Camp Nouu gostila Celtic in Škotom odčitala pravo lekcijo napadalnega nogometa. Naveza Leo Messi – Neymar je prvič udarila že v tretji minuti, žogo je v mrežo pospravil Argentinec. Celtic bi lahko izenačil po enajstmetrovki Mousse Dembeleja, a je najstrožjo kazen Francoz slabo izvedel in njegov strel je Marc-Andre Ter Stegen ubranil. Messi je že v prvem polčasu poskrbel za povišanje vodstva, v drugem pa dokončal hat-trick. Za končnih kar 7:0 so zadeli še Neymar, Andres Iniesta in dvakrat Luis Suarez. Suverena predstava Barcelone je dober obet pred nadaljevanjem lige prvakov za navijače Kataloncev.

Bayern doma ni imel težav z Rostovom, kjer je v prvi postavi igral Miha Mevlja. Bavarci so pot do mreže neuspešno iskali do 28. minute, ko je enajstmetrovko po prekršku nad njim izkoristil Robert Lewandowski, v sodnikovem podaljšku prvega polčasa je vodstvo z odličnim zaključkom v kazenskem prostoru povišal Thomas Muller. Na začetku drugega polčasa je z dvema zadetkoma nase opozoril Joshua Kimmich, ki je že lani v Bundesligi igral zelo dobro, na začetku letošnje sezone pa pod vodstvom Carla Ancelottija naravnost blesti. Piko na i je s petim zadetkom v samem zaključku postavil Juan Bernat.

Oblak ob zmagi Atletica ubranil enajstmetrovko

Madridski Atletico se je na gostovanju v Eindhovnu mučil s PSV-jem, a je po golu Saula Nigueza v 43. minuti v Madrid vendarle odnesel vse tri točke. Slovenske navijače lahko veseli, da je Jan Oblak svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, ubranil je štiri strele na svoja vrata. Najbolj se je izkazal ob koncu prvega polčasa, ko je Andresu Guardadu ubranil enajstmetrovko. Oblak se počasi vrača v formo, ki mu je lani prinesla naslov najboljšega vratarja v ligi prvakov. Andraža Šporarja ni bilo v kadru Basla, ki je doma remiziral z Ludogorcem (1:1).

Tekma med Manchester Cityjem in Borussijo iz Monchengladbacha je bila zaradi silovite nevihte in poplavljenega igrišča preložena, odigrali jo bodo jutri zvečer (20:45).