Kako se počutite v Ljubljani?

Veseli me, da sem v Ljubljani s prijatelji iz Olimpije, ki igra odlično v letošnji sezoni na parketu in deluje dobro zunaj njega. Za nas je veliko veselje, da smo tukaj in da je tu tudi Radovan Lorbek. Z ligo NLB odlično sodelujemo in imamo enake vrednote. Skupaj se trudimo, da bi bili naši ligi vse boljši.

Olimpija ima novo dvorano Stožice. Vam je všeč?

Vesel sem, da sem v Stožicah. Nova dvorana je dobra za evroligo. Pri evroligi se izredno trudimo in klube spodbujamo, da se selijo v nove in večje dvorane. Čestitam vsem, ki so delali pri gradnji tej dvorane. Klub tako raste in zato sem vesel. To je dobro, saj se bo povečal prihodek in tako se bo finančna situacija izboljšala. Tako bi moralo biti pri vseh klubih. Večina se seli v večje dvorane, kar je sedaj trend, zato sem vesel. V prihodnosti si želim, da bi kakšne pomembne dogodke v evroligi gostili tudi v Stožicah. Čestital bi tudi Sloveniji, saj sem slišal, da bo gostila evropsko prvenstvo leta 2013.

Letos ima evroliga prvič glavnega sponzorja Turkish airlines.

Letošnja sezona je pomembna, saj imamo dva projekta. Turkish airlines je glavni sponzor, kar dokazuje, koliko se je evroliga razvila v nekaj letih. Letos smo bili pripravljeni na glavnega sponzorja, da nam pomagajo in mi njim omogočamo večjo razpoznavnost. Drugo pa je tekma tedna. To smo letos uvedli zato, da pokažemo najboljše tekme po vsem svetu. Vesel sem, da bo ta obračun šel v 195 držav. To je dobro za košarko in oba kluba. To bo pomagalo evroligi, da se poveča prepoznavnost po svetu in da pokažemo kvaliteto igralcev in klubov. Tekma tedna pomeni, da ima ena tekma na teden večjo pokritost. To je velik izziv evroligi. Tako pomagamo, da se glas o nas širi in da rastemo.

Kakšno je vaše mnenje o Olimpiji?

Olimpija dela letos dobro. Čakali smo, da reši probleme, in izredno smo zadovoljni, da se stvari izboljšujejo, in mislim, da se bo vse spravilo v red.

Veliko se je govorilo, da evroliga zaradi slabih rezultatov ne bo imela več dolgo časa potrpljenja z Olimpijo.

To se vam sploh ni potrebno bati. Olimpija se je v preteklosti posvetovala z nami, upoštevala naše predloge in sedaj je na pravi poti. Ponavljam, ne obstaja možnost, da bi evroliga izločila Olimpijo iz tekmovanja. Eden od razlogov je tudi ta, da je bila Olimpija med ustanovitvenimi klubi evrolige.

Zakaj evroliga ni naknadno kaznovala Batista za nameren prekršek nad Ožboltom?

Razumem, da so ljudje razočarani, kar je naredil Batiste. Tudi mi smo. Včasih je realnost taka, da pravila tega ne omogočajo in ne moremo spremeniti odločitev sodnikov. Sodniki so naredili napako, a je ne moremo popraviti. Mi smo naredili svoje, saj smo kaznovali sodnike. Še enkrat bi rad poudaril, da smo razočarani in da bi moral sodnik izključiti Batista.