Borussia Dortmund je najatraktivnejše moštvo predtekmovanja lige prvakov, njen trener Thomas Tuchel pa je ob legendarnem Jürgnu Klinsmannu edini nemški strokovnjak, ki na uvodnih petih evropskih tekmah ni doživel poraza. Dortmundčani so pred zadnjim krogom na pragu prestižne zmage v skupini F. Za podvig bi jim zadostoval že remi na gostovanju v Madridu.

Borussia je postala stroj za doseganje zadetkov, saj je najučinkovitejša tako v nemškem prvenstvu (26) kot ligi prvakov (19). Prava paša za oči je bila torkova golijada v Dortmundu, kjer so gledalci na tekmi med Borussio in Legio iz Varšave videli kar ducat zadetkov (8:4). Moštvi sta tako popravili dosedanji rekord po številu golov na eni tekmi, saj se je dvoboj Monaca in Deportiva leta 2003 končal z izidom 8:3. Ob toči zadetkov se je proslavil tudi komaj polnoletni Felix Passlack, ki je pri starosti 18 let in 177 dni postal najmlajši nemški nogometaš, ki je v ligi prvakov zatresel mrežo. V tej kategoriji je prehitel Juliana Draxlerja. Borussia je prav tako zabeležila rekord po številu golov proti enemu nasprotniku, saj je Legii na dveh tekmah zabila kar trinajstkrat.

Zadnje dejanje v Madridu že zdaj napovedujejo kot veliko nogometno poslastico, saj tudi Real lovi klubski rekord po številu zaporednih tekem brez poraza. Po zmagi v Lizboni je kraljevi klub že pri številki 30, za izenačenje dosedanjega rekorda pa mora ostati neporažen na naslednjih štirih tekmah, ko bo med drugim igral prvenstveno tekmo v Barceloni. Real se je sicer brez težav že 21. zapored, torej vsakič, odkar obstaja moderna različica lige prvakov, uvrstil v izločilne boje. Cristiano Ronaldo še vedno lovi jubilejni, stoti zadetek v tem tekmovanju. Za zdaj ostaja pri 95 golih, zanimivo pa je, da se mu je po septembru 2011 prvič zgodilo, da ni dosegel zadetka že na treh evropskih tekmah. V torek zvečer sploh ni streljal v okvir vrat Sportinga, kar se mu v predtekmovanju doslej še ni pripetilo.

Nenavadna je letošnja evropska pot angleškega prvaka Leicestra, ki je v minuli sezoni osupnil širšo javnost z osvojitvijo državne krone. Leicester je na petih tekmah v ligi prvakov dosegel celo eno zmago več kot na dvanajstih preizkusih v premier ligi, kjer je slavil trikrat in je močno oddaljen od vodilnih moštev. V torek zvečer mu je Brugge zabil celo prvi letošnji gol v ligi prvakov, potem ko je pred tem ubranil vseh 54 strelov. Leicester je sicer šele četrta ekipa iz Londona, ki je v predtekmovalni skupini osvojila prvo mesto. Pred tem je tovrsten dosežek dvakrat uspel Arsenalu in enkrat Chelseaju.

Klubi v ligi prvakov pred zadnjim krogom predtekmovanja že špekulirajo, ali bi jim za ugodnejši položaj pred žrebom parov osmine finala bolj ustrezalo prvo ali drugo mesto. Statistika pravi, da se je 72 odstotkov vseh zmagovalcev predtekmovalnih skupin od leta 2003/04, ko so v ligi prvakov uvedli osmino finala, kasneje uvrstilo med osmerico najboljših evropskih moštev.