Bayer iz Leverkusna je na gostovanju v Moskvi potreboval vsaj točko, da bi ostal v boju za eno od prvih dveh mest v skupini E, ki še vodi v izločilne boje lige prvakov.

Tekma se je za ekipo lekarnarjev začela zelo dobro, Kevin Kampl je s približno 25 metrov lepo podal v kazenski prostor do Kevina Vollanda, ki je rutinirano zadel in povedel Bayer v vodstvo.

CSKA se na od mraza že pošteno načeti zelenici ni predal, 19-letni Benjamin Henricks je v 75. minuti v kazenskem prostoru naredil nespameten prekršek, iz bele točke pa je bil natančen Natcho.

Tottenham se v Evropi ne znajde

Na drugi tekmi v skupini E je Monaco gostil Tottenham. Bleda predstava v prvem polčasu je bila še en dokaz več, da Tottenham še ni zrel za vrhunske rezultate v evropskih tekmovanjih. Dogajanje se je razživelo na začetku drugega polčasa, ko je domačine najprej v vodstvo povedel Djibril Sidibe, le dve minuti kasneje je enajstmetrovko izkoristil Harry Kane in izid izenačil, Monaco pa se je že pol minute kasneje spet znašel v prednosti. Po izvajanju sredine igrišča so žogo hitro spravili v napad, predložek z desne strani je preletel vse v kazenskem prostoru, na desni pa je žogo počakal Thomas Lemar in presenetil Huga Llorisa.

Londončani so po novem porazu ostali brez možnosti za napredovanje v osmino finala lige prvakov. Bayer ima pred Tottenhamom tri točke prednosti, tudi v primeru zmage Tottenhama in poraza Nemcev pa bi napredovali slednji, saj so bili v medsebojnih tekmah bolj uspešni.

Borussija prerešetala mrežo Legije

Dortmundska Borussija je proti Legiji iz Varšave še enkrat več pokazala zastrašujočo formo njihovih napadalcev in dosegla kar osem zadetkov, nogometaši poljske ekipe pa so štirikrat premagali Romana Weidenfellerja.

Real Madrid je gostoval v Lizboni pri Sportingu, Cristiano Ronaldo pa je na tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu naskakoval jubilejni stoti zadetek v evropskih tekmovanjih. Real je v vodstvo po podaji Ronalda povedel branilec Raphael Varane, ki se je v kazenskem prostoru dobro znašel in zadel iz neposredne bližine. Tekma je ponudila malo priložnosti, nato pa je sicer nenevarni Sporting prišel do enajstmetrovke po veliki neumnosti Fabia Coentraa. Portugalski branilec je v kazenskem prostoru zahteval prepovedan položaj, nato pa ga je žoga zadela v dvignjeno roko in sodnik William Collum je pokazal na belo točko. Rutinirano je zadel Adrien Silva, nogometaši Reala pa so bili v šoku. Rešil jih je Karim Benzema, ki je v 87. minuti zadel za 2:1 in belemu baletu zagotovil dragocene tri točke. Pred zadnjim krogom za vodilnim Dortmundom zaostajajo za dve točki, o zmagovalcu skupine F bo odločal derbi zadnjega kroga na štadionu Santiago Bernabeu.

Dinamo ostaja brez točk

Benjamin Verbič je s Kobenhavnom remiziral proti Portu (0:0), Danci pa pred zadnjim krogom za Portugalci in drugim mestom zaostajajo dve točki. Angleški prvak Leicester je z 2:1 premagal Club Brugge in bo osvojil prvo mesto v skupini G. Zagrebški Dinamo je brez Petra Stojanovića, ki je bil kaznovan zaradi rdečega kartona v prejšnjem krogu, doma izgubil proti Lyonu in ostaja brez točk v letošnji sezoni lige prvakov. Juventus je v Andaluziji premagal Sevillo s 3:1 in ima pred španskimi tekmeci pred zadnjim krogom točko prednosti.