Po uspešnem prejšnjem koncu tedna sta tokrat Krka in Olimpija v ligi ABA zabeležila poraza. Bolj so lahko nad neuspehom proti Igokei razočarani Novomeščani, ki bi se ob drugačnem razpletu zavihteli pod vrh lestvice jadranskega tekmovanja. Ljubljančani so bili že pred gostovanjem pri Budućnosti veliki avtsajderji, kar se je potrdilo tudi na parketu.

Po nizu štirih zaporednih zmag se je v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu znova zbralo nekoliko več gledalcev, kar so si trener Dejan Mihevc in igralci tudi želeli. A dobrih 1000 gledalcev nad videnim ni bilo navdušenih. Po dobri uvodni četrtini so gostitelji začeli popuščati, v drugem polčasu pa so povsem razpadli. Od rok jim v igri ni šlo prav nič, v nemoči pa so se zatekali k metom za tri točke, ki jih je bilo na koncu kar 40. Trdna ni bila niti obramba, visok poraz pa je bil logična posledica stanja na parketu.

Zaradi izredno blede predstave se je Dejan Mihevc po tekmi gledalcem celo opravičil. »Začeli smo dobro, potem pa od osme minute igrali povsem zunaj sistema. Iskali smo rešitve, ki jih po navadi ne bi. Nismo izkoristili nekaterih odprtih metov, potem pa v določenih napadih preveč hiteli. Na sredini tekme sem imel občutek, da sem povsem nemočen, kar koli sem pač naredil. Želim se opravičiti gledalcem za to predstavo, hkrati pa želim iz vsake tekme izvleči tudi nekaj pozitivnega. Tokrat je bilo pozitivno, da se igralci tudi pri zaostanku za 20 točk niso predali in so se še vedno borili. Napake, ki smo jih tokrat naredili, moramo preučiti in se na njih tudi nekaj naučiti.«

Olimpija, ki je zaradi zvina gležnja pogrešala enega najpomembnejših posameznikov Nikolo Jankovića, je na gostovanju Budućnosti ponudila dober odpor, priložnost za presenečenje pa zapravila v 32. minuti. Takrat so se gostiteljem, ki jih je prvič vodil novi trener Ilias Zouros, z dobro obrambo približali na 61:67 ter imeli po ukradenih žogah dva napada, da še zmanjšajo zaostanek. Brandon Jefferson in Gregor Hrovat sta se v ključnih trenutkih odločila za prehitra meta za tri točke, črnogorsko moštvo pa je napako kaznovalo in prišlo do zmage. »Proti tako kakovostnemu nasprotniku ne smeš igrati na tak način, kot smo mi. Nisem zadovoljen, saj bi se lahko boljše odzvali, ampak moramo priznati, da je Budućnost kakovostnejša ekipa,« je po porazu povedal trener Olimpije Gašper Okorn.

Liga ABA, 10. krog: M. Leks – Mornar 93:87 (23:19, 47:42, 67:66, Zagorac 22, Čančar 9; Tatum 25), Zadar – Partizan 69:76 (20:22, 38:39, 57:59, Barać 24; Birčević 15, Cedevita – Cibona sinoči, že odigrano: MZT – FMP, danes ob 18. uri: C. zvezda – Karpoš.